Vantaan koronatestipaikat muuttuvat ensi vuoden alussa

Muutos: Näytteenottopaikkoja on yhteensä neljä.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) koronanäytteet pääkaupunkiseudulla ottaa ensi vuonna Suomen Terveystalo, joka voitti Husin kilpailutuksen.

Vantaan näytteenottopaikkoina toimivat ensi vuoden alusta lähtien Veromiehessä (Tammiston kauppatie 22) sijaitseva Auramo-talo, Myyrmäessä Myyrmannin pysäköintihalli (Iskoskuja 3) ja Jokiniemessä näytteitä otetaan Vernissakatu 8:ssa. Myyrmäen paikalle suositellaan menemään ensisijaisesti autolla.

Lisäksi näytteenottopaikkana jatkaa Husin oma piste Peijaksen sairaalan pysäköintipaikalla Asolassa.

Näytteenottajan vaihtuminen voi aiheuttaa aluksi erilaisia käytännön ongelmia, mutta Husin diagnostiikkajohtaja Lasse Lehtonen sanoo olevansa "aika luottavainen" sujuvaan vaihtoon eikä hänellä ole tiedossa ongelmia.

– Meillä on kokenutta porukkaa tekemässä tätä.

Lehtonen myöntää, että vaihto tapahtuu hankalaan aikaan, kun testejä tarvitaan ennätystahtiin tartuntamäärien räjähdettyä. Mutta sopimuskausi nykyisten näytteenottajien kanssa päättyi ja uusi oli kilpailutettava.

Hus myös lisää omaa henkilöstöä näytteenottoon mahdollisuuksien mukaan tammikuun ajaksi. Husin koronanäytteistä noin 80 prosenttia on palveluntuottajien ottamia.

Koronatestauksen määrä on noussut viime aikoina uusiin ennätyksiin, koska koronaviruksen omikron-muunnos leviää vauhdilla ja se on aiheuttanut ruuhkia näytteenottopaikoilla.

Viime viikon testisaldo oli 75 000 näytettä ja yhden päivän ennätykseksi kirjattiin 13 000 näytettä, kun tavoitteena on 10 000 näytettä päivässä. Tartuntoja todettiin viikon aikana noin 10 000.

Suositus on, että lievissä koronaoireissa ei hakeuduta lääkäriin, vaan pysytään kotona eristyksissä.

Uuden haasteen aiheuttaa se, että testaukset laajenivat EU:n sisärajoille Helsinki-Vantaan lentoasemalla ja satamissa tiistaina.

Suurinta huolta Lehtonen kantaa siitä, että sote-henkilökunta pysyy terveenä ja töissä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut