Ilotulitteet ovat kiellettyjä alaikäisiltä, muistuttaa Tukes

Ilotulitteiden käytöstä syntyy joka vuodenvaihteessa lukuisia onnettomuuksia, kuten silmävammoja ja tulipaloja. Näissä on usein osallisena alaikäisiä.

Ilotulitteiden myynti tai hallussapito alaikäisenä kiellettiin laissa vuonna 2009, huomauttaa Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes). Alaikäinen ei saa käsitellä ilotulitteita edes aikuisen valvonnassa.

Tukes muistuttaa varmistamaan, etteivät lapset tai lemmikit pääse liian lähelle sytytettyä ilotulitetta sekä huolehtimaan omasta turvallisuudesta.

– Muista käyttää suojalaseja ilotulitteita ampuessasi. Suojalasien käyttö on suositeltavaa myös ilotulitusten katsojille, sanoo Tukesin ylitarkastaja Jonas Sjelvgren tiedotteessa.

Vuodenvaihteen ilkivallasta aiheutuu paljon tehtäviä pelastuslaitoksille. Yleisimpiä näistä ovat roskispalot.

Ilkivallasta voi aiheutua mittavat korvaukset maksettaviksi, kertoo komisario Harri Aaltonen Lounais-Suomen poliisilaitokselta.

– Jos tekijä on alle 15-vuotias, realisoituu siitä huolimatta korvausvastuu, vaikka ei rikosoikeudellisesti joudukaan vastaamaan teostaan. Korvausvastuun lisäksi tulevat kyseeseen sosiaalitoimen toimenpiteet, kertoo Aaltonen tiedotteessa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut