Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Väritehtaan alue uudistuu ja tulee osaksi Tikkurilan keskustaa – mielipiteitä seudun tulevaisuudesta voi kertoa verkossa

Tulevaisuudessa Kuninkaalan ja Jokiniemen kaupunginosissa sijaitseva Väritehtaan alue liittyy osaksi Tikkurilan keskustaa, kun Tikkurila Oyj:n teollisuustoiminnot siirtyvät vaiheittain muualle. Alue vapautuu keskustamaiselle asumiselle, palveluille ja työpaikoille.

Vantaan kaupunki, Suomen Arkkitehtiliitto SAFA ja Tikkurila Oyj järjestävät alueesta suunnittelukilpailun tänä vuonna. Sen maksaa Tikkurila.

Kilpailun voittajaehdotusta käytetään hyödyksi, kun kaupunki laatii alueesta kaavarungon ja kaavarunko puolestaan on asemakaavoituksen pohjana.

Lue myös: Tikkurilan keskusta laajenee maalitehtaan maille – joenrantaan suunnitellaan asuntoja, työpaikkoja ja palveluita

Ammattilaisten lisäksi Väritehtaan alueen tulevaisuudesta halutaan asukkaiden, alueen toimijoiden ja muiden kiinnostuneiden ideoita ja mielipiteitä. Ajatuksiaan voi kertoa Vantaan kaupungin osallistuvavantaa.fi-sivustolla 10. tammikuuta saakka.

Uuteen käyttöön otettavalla alueella sijaitsevat tällä hetkellä muun muassa Tikkurila Oyj:n tuotantolaitokset, tutkimus- ja tuotekehitystilat sekä yhtiön pääkonttorina aiemmin toiminut rakennus.

Sisäilmaongelmista kärsineen pääkonttorin toiminnot siirrettiin Heidehofintielle 2019.

Juttua korjattu 7.1. klo 8.48 siten, että arkkitehtikilpailun järjestäjiin lisätty myös Tikkurila Oyj.