Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ensi syksyn eskareiden ja ekaluokkalaisten vanhemmat huomio: ilmoittautuminen opetukseen on alkanut

Vantaan kaupunki on avannut ilmoittautumisen eskariin ja ensimmäiselle luokalle.

Ilmoittautuminen koskee ensi syksynä eskaria tai koulutaivalta aloittavia lapsia. Ilmoittautumisaikaa on 30. tammikuuta asti.

Ensi syksynä koulutien aloittaa noin 2800 vantaalaista ja esiopetuksen 2650 vantaalaislasta.

Esiopetukseen voi ilmoittautua sähköisesti VaSa-palvelussa. Palveluun kirjaudutaan Suomi.fi-tunnistautumisella käyttäen verkkopankkitunnuksia, mobiilivarmennetta tai varmennekorttia. Esiopetukseen voi ilmoittautua myös palauttamalla paperisen ilmoittautumislomakkeen päiväkotiin tai Vantaa-infoon. Esiopetusta järjestetään pääasiassa päiväkotien sekä lisäksi joidenkin koulujen tiloissa.

Vantaalla voi hakea myös ruotsin kielikylpyesiopetukseen sekä laajamittaiseen englanninkieliseen esiopetukseen. Laajamittaisessa englanninkielisessä esiopetuksessa englannin kieltä on yli 25 prosenttia toiminnasta.

Ensi syksynä ensimmäisen luokan aloittavien lasten koteihin kaupunki on toimittanut ohjeet kouluilmoittautumiseen, joka tapahtuu osoitteessa vantaa.inschool.fi/connect. Osoitteesta vantaa.fi/wilma löytyy ohjeet ja video Wilma-käyttäjätunnuksen luomiseen.

Vantaalaiskouluissa vuosiluokat 1‒6 voi opiskella myös englannin kielellä, ruotsin kielikylvyssä tai montessoriopetuksessa.

Montessoriopetukseen ja ruotsin kielikylpyopetukseen haetaan Wilmassa kouluun ilmoittautumisen yhteydessä 5.‒17. tammikuuta välisenä aikana. Wilma-lomakkeeseen merkitään painotus ja toimipiste, johon haetaan.

Englanninkieliseen opetukseen haetaan lähettämällä viesti osoitteeseen edu.english(at)vantaa.fi. Englanninkieliseen opetukseen järjestetään valintakokeet. Kutsut kokeisiin lähetetään viikkoa ennen koepäivää.

Painotettua opetusta järjestävät koulut pitävät tammikuussa infotilaisuuksia opetuksesta kiinnostuneille.

Lisää tietoa ilmoittautumisesta ja painotetun opetuksen infotilaisuuksista Vantaan kaupungin verkkosivustolta.