Vantaan kaupunki karsii terveyspalveluja koronatilanteen vuoksi – Yhteydenottoja terveysasemille pyydetään nyt välttämään ei-kiireellisissä asioissa

Vantaan kaupunki karsii kiireettömiä sosiaali- ja terveyspalveluja vaikean koronatilanteen vuoksi. Kaupungin mukaan kiireellinen ja välttämätön hoito turvataan.

Kaupungin mukaan koronatilanne kuormittaa tällä hetkellä erityisesti terveysasemien palveluja ja kotihoitoa.

Toimintaa supistetaan muun muassa vanhus- ja vammaispalveluissa, joissa työ- ja päivätoimintaa joudutaan vähentämään. Lisäksi asiakaskäyntejä lyhennetään terveysturvallisuuden takaamiseksi.

Kaupunki muistuttaa, että lieviä hengitystieoireita aiheuttavat taudit tulee sairastaa lähtökohtaisesti kotona ja tämä pätee myös koronatartuntaan.

Kaupunki toivoo, että ei-kiireellisiä yhteydenottoja terveysasemille vältetään ja kaupunkilaiset malttaisivat odottaa koronatilanteen tasaantumista.

Pahentunut koronatilanne näkyy edelleen myös koronatestauksessa ja -jäljityksessä, jotka molemmat ovat kaupungin mukaan ruuhkautuneet pahasti. Kaupunki rohkaisee kotitestien käyttöön koronavirustartunnan toteamiseksi, jos mahdollista.

Lisätietoa Vantaan kaupungin koronavirukseen liittyvältä verkkosivustolta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut