Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Näin paljon Tikkuraitin joulukatu maksoi kaupungille, "Ei tämä ilmaista ole, mutta vastaa kuntalaisten iloa" – Ensi jouluksi katua lupaillaan myös Länsi-Vantaalle

Tikkuraitin joulukatu purettiin viime viikolla. Ensimmäistä kertaa toteutettu joulukatu oli esillä kolmen viikon ajan.

Lue lisää: Vantaa saa oman joulukadun Tikkuraitille – joulupukin paja rakennetaan merikonttiin, patiolta tuotaviin kukkalaatikoihin istutetaan tuijia

Vantaan kaupungininsinööri Henry Westlinin mukaan palaute joulukadusta on ollut lähes sataprosenttisesti positiivista.

– Palaute on ollut yllättävänkin hyvää, Westlin toteaa.

Westlinin mukaan ainoat negatiiviset palautteet kuuluivat Länsi-Vantaalta, jonne niin ikään toivottiin omaa joulukatua.

– Kyllä Länsi-Vantaalle voidaan miettiä ensi vuodeksi jotain vastaavaa. Paalutorin ympäristön talonrakennustyömaat ovat haaste, mutta katsotaan mihin joulukatu sopisi, Westlin lupailee.

Lue lisää: Rakennustyömaan aita muuttui graffiti- ja katutaiteilijoiden käsittelyssä – 130 metriä Myyrmäenraittia tarjoaa kulkijoille joulukatumaista tunnelmaa

Tikkurilan joulukatu ideoitiin ja pystytettiin hyvin nopealla aikataululla. Tikkuraitille tuotiin kuusiryhmiä, jotka saivat jouluiset valot. Lisäksi Tikkuraitin päähän tilattiin merikontti, josta tehtiin joulupukin paja.

Westlin sanoo joulukadun kustantaneen kaupungille noin 30 000 euroa. Joulupukin kontti oli yksittäinen isompi kuluerä. Muita kustannuksia tuli muun muassa valoista ja ohjelmapalveluista. Joulukadulla viihdyttivät pop up -henkisesti vantaalaiset lauluyhtyeet.

– Ei tämä ilmaista ole, mutta vastaa kuntalaisten iloa, hän sanoo.

Westlin sanoo, että joulukatu on tarkoitus järjestää Tikkurilassa tulevinakin vuosina. Hän toivoo, että kaupunki saisi viriteltyä yhteistyötä yritysten kanssa joulukadun toteuttamiseksi.

Joulukatukoordinaattori Jane Manninen Detalj-yrityksestä pitää joulukatua onnistuneena.

– Erityisesti joulupukinpaja oli menestys. Jonoa oli aina, kun pukki oli paikalla, Manninen sanoo.

Lue lisää: Joulukuosiin pikavauhdilla puettu Tikkuraitti saa kaupunkilaisilta hehkutusta: "Joulukatu on erittäin kaunis!"

Mannisen mukaan joulukatu joutui yhden kerran ilkivallan kohteeksi.

– Sähköt oli vedetty irti. On hienoa huomata, että ihmisillä on kunnioitusta ja niin katu kuin joulupukinpaja saivat muuten olla rauhassa, Manninen sanoo.

Joulukadun kuusiryhmät istutettiin kukkalaatikoihin, joita kaupunki hankki kesän jättiterassille. Osa kukkalaatikoista jatkaa Westlinin mukaan matkaa seuraavaksi Koivukylään, Kaivokselaan ja Kivistöön kaupunkikuvaa koristamaan.

– Kukkalaatikoita käytetään tiloja rajaavina elementteinä ja paikoitellen myös ajoesteinä. Osa kukkalaatikoista on jo siirretty suoraan kohteisiin ja osa varastolle talven ajaksi, Westlin selvittää.