Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Yksiöiden keskivuokra on Vantaalla yli 700 euroa – Korkeinta vuokraa maksetaan Tammistossa, sen jälkeen tulevat Leinelä ja tutut keskuspaikat

Korkeinta vuokraa yksiöistä maksetaan Vantaalla Tammistossa. Siellä yksiöiden keskivuokra on 833 euroa.

Tieto perustuu Vuokraovi.com-palveluun viime vuoden heinä–syyskuussa ilmoitettujen yksiöiden vuokriin. Mukana ovat vapaarahoitteiset kalustamattomat yksiöt.

Tammiston jälkeen tulevat Leinelä (keskivuokra 765 euroa), Myyrmäki (729 euroa), Tikkurila (720 euroa) ja Jokiniemi (700 euroa).

Kuudenneksi korkeimmat keskivuokrat ovat yksiöissä Kaivokselassa, Kivistössä ja Martinlaaksossa. Niissä kaikissa 699 euroa.

– Mikäli unohdetaan postinumeroalueet ja tarkastellaan koko Vantaata, vapaarahoitteisten yksiöiden keskivuokra on yli 700 euroa, toteaa Vuokraovi.comin liiketoimintapäällikkö Henrik Laakkonen.

Vertailun on Vuokraovi.comin aineistosta työstänyt yksityisiä vuokranantajia edustava Suomen Vuokranantajat ry.

Vuokria on myös vertailtu tilanteeseen vuosi sitten. Eniten yksiöiden vuokrat ovat kallistuneet Hakunilassa (7,6 prosenttia) ja Martinlaaksossa (5,7 prosenttia). Eniten laskua on puolestaan tapahtunut Korsossa (-15,2 prosenttia), Tikkurilassa (-5 prosenttia) ja Pähkinärinteessä (-4,5 prosenttia).

Huomioitava on, että tarkasteluaikana eri alueilla tarjolla olleiden yksiöiden määrä vaihtelee huomattavasti. Esimerkiksi sekä Länsimäessä että Tammistossa oli vertailuaikana vuokrattavana Vuokraovi.com-palvelussa 11 yksiötä. Tikkurilassa oli vastaavana aikana tarjolla 175 yksiötä ja Kivistössä peräti 276 yksiötä.

Laakkonen katsoo Vuokraovi.comin dataa ja toteaa vuokra-asuntojen kokonaistarjonnan olleen viime vuonna Vantaalla edellisvuotta suurempaa.

– Vuoden 2020 elo–lokakuussa meillä ilmoitettiin noin 2 300 vapaarahoitteista, ei kalustettua Vantaalla sijaitsevaa vuokra-asuntoa. Viime vuonna luku oli yli 3 000.

Se ei kuitenkaan tarkoita, että tarjontaa olisi kaikkialla liikaa, Laakkonen täsmentää.

– Kysyntä ei ole kokonaisuudessaan dropannut, mutta vuokralaisen löytäminen yksittäiseen asuntoon on aiempaa vaikeampaa tarjonnan lisäännyttyä. Tarjonnan alueelliset erot ovat aikaisempaa suurempia.

Laakkonen kuitenkin korostaa, että markkinointiajat olivat viime vuonna Vantaalla vain hieman edellisvuotta pidemmät. Kohdeilmoituksia on myös poistunut ripeämpään tahtiin.

Lue myös: Vantaalla Suomen keskittyneimmät vuokra-asuntomarkkinat – isot sijoittajat vallanneet 70 prosenttia bisneksestä, kertoo uusi selvitys

Kovin asuntokauppojen buumi on ohi Vantaalla, mutta ensi vuodestakin odotetaan hyvää myyntivuotta – Tarjonnan vähyys on kuitenkin ongelmana