Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomen kuuluisimman poro-oletetun tilasta tulee tänään tarkempaa tietoa – Katso tuoreet kuvat: Näin liikenteessä seikkailleelle otukselle maittaa elo Korkeasaaressa

Pääkaupungin liikenteessä huomiota herättänyt poro jatkaa toipumista seikkailustaan nyt Korkeasaaren villieläinsairaalassa – omassa tarhassaan.

Eläinlääkäri tutkii tarkemmin poron voinnin vielä tänään maanantaina puolenpäivän jälkeen, Korkeasaaren tiedottaja Mari Lehmonen vahvistaa.

Poro sai aamupalaksi jäkälää.

– Eläintenhoitajat seuraavat aktiivisesti eläimen vointia, Lehmonen vastasi puhelimessa.

– Heräili rauhallisena ja tuli venytellen syömään. Eilen vaikutti ontuvan toista etujalkaa, Korkeasaaren Twitter-tililläkin ilmoitettiin aamupäivällä maanantaina.

Poro seikkaili pääkaupungin vilkkaassa liikenteessä perjantaina ja poliisioperaatio päättyi onnellisesti lauantaina, kun eläin saatiin kiinni kaupunginpuutarhassa Helsingin Talvipuutarhan alueella.

Kyseessä on todennäköisesti poro.

Mari Lehmonen

Eläin tuotiin nukutettuna hoitoon Korkeasaaren villieläinsairaalaan toipumaan jännityksen täyteisistä tapahtumista.

Eläimen nimeäminen poroksi on vielä uskon asia.

Korkeasaaresta on vahvistettu, että joka tapauksessa hoitoon tuotu eläin edustaa jompaakumpaa peuran alalajia.

– Uskotaan, että kyseessä on todennäköisesti poro, Mari Lehmonen sanoo.

Poro on tunturipeurasta kesytetty puolivilli kotieläin, joka on tuttu Lapin maisemista. Metsäpeura elää hieman etelämpänä, täysin villinä.

Vahvistus nyt hoidossa olevan peuran edustamaan alalajiin saadaan myöhemmin ja siitä tiedotetaan sitten, Lehmonen jatkaa.

Nimenomaan poron seikkailuun on uskonut moni muukin viime päivinä, poliisista lähtien.

Poliisi sai käyttöönsä kuvan eläimestä jo ennen kiinniottoa.

– Kyllä se on todennettu, että kuvassa näkyy ilmiselvä poro, Helsingin poliisin johtokeskuksesta kerrottiin perjantaina.

Poroksi oletetun eläimen seikkailu nousi laajalti julkisuuteen, kun liikennetiedotteessa kerrottiin sen viihtyvän ajokaistojen läheisyydessä.

Poron ilmoitettiin olevan Hämeenlinnanväylän läheisyydessä, Haagan ja Kehä I:n liittymien välillä perjantaipäivänä.

Poliisi riensi poron perässä muiden muassa Pohjois-Haagaan, mutta lopulta etsinnät keskeytettiin perjantaina iltapäivällä.

Lopulta lauantaina poliisi sai siis poron kiinni ja se kuljetettiin nukutettuna Korkeasaaren villieläinsairaalaan.

Poroksi epäillyn eläimen toipuminen täyteen kuntoon Helsingin hulinasta on siis vielä auki. Jo lauantaina Korkeasaaresta tiedotettiin, että eläin oli huonokuntoinen, kun se toimitettiin hoitolaan.

Vielä on myös auki se, että keneltä tai mistä poroksi oletettu eläin on mahdollisesti karannut. Kukaan ei ole vielä ilmoittanut omistavansa kyseistä eläintä.

Villieläinsairaala on eri saarella kuin eläintarha, josta Korkeasaaren toiminta parhaiten tunnetaan.