Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vantaan syntymäpäiviä juhlistava hanke etsii tarinoita kaupunkilaisten elämästä – Mikä kaupunginosa on tärkein, entä oletko onnellinen Vantaalla?

Vantaan kaupunki täyttää 50 vuotta vuonna 2024. Juhlavuoteen valmistaudutaan jo. Vantaan kaupunginmuseo ja Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran etsivät nyt vantaalaisten elämäntarinoita.

Tarkoituksena on etsiä vantaalaisten muistoja kotiseudustaan ja elämästään kaupungissa sekä laajemminkin vantaalaisuudesta.

Kaupunkilaisten toivotaan kirjoittavan tarinoita muun muassa siitä, mikä kaupunginosa on Vantaalla tärkein ja mitä muistoja siihen liittyy. Kaupunkilaisilta halutaan myös kuulla mitä palveluita käytetään sekä mitkä rakennukset tai paikat Vantaalla ovat erityisen tärkeitä. Entä mitä tarkoittaa olla vantaalainen? Myös omasta onnellisuudesta Vantaalla saa kirjoittaa.

Vantaalainen elämä -muistitietokeruu jatkuu 15. kesäkuuta asti. Oman tarinan Vantaasta ja vantaalaisuudesta voi kirjoittaa netissä osoitteessa www.finlit.fi/vantaalainen-elama. Vastaukset arkistoidaan Suomen Kirjallisuuden Seuran arkistoon ja Tietoarkistoon.

Keruun aineistoa käytetään nimettömästi materiaalina Vantaa50-historiahankkeessa, jossa tutkitaan kaupungin viimeisten vuosikymmenten historiaa. Vantaan historiasta julkaistaan juhlakirja vuonna 2024.