Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Täyssähköauton hankintatuki ei enää laske menopelin hintaa autokaupassa – Tästä on kyse

Uuden sähköauton ostaja tai pitkäaikaisvuokraaja voi saada valtiolta 2 000 euroa hankintatukea. Ostaja sai aiemmin tuen suoraan alennuksena auton myyntihinnasta. Nyt ostajan on haettava tukea, kertoo Liikenne- ja viestintävirasto Traficom.

Tukea haetaan Traficomilta. Sitä voidaan myöntää, jos ostetaan uusi täyssähköinen henkilöauto, joka maksaa enintään 50 000 euroa.

Lisäksi auton pitää tulla omaan käyttöön ja ostajan on sitouduttava pitämään auto omassa käytössään ja rekisteröitynä nimellensä vähintään vuoden ajan auton ensirekisteröinnistä.

– Sähköautojen hankintatuella kannustetaan kotitalouksia siirtymään fossiilisista polttoaineista vaihtoehtoisiin käyttövoimiin, mikä vähentää liikenteen kasvihuonekaasupäästöjä. Jokainen askel kohti liikenteen päästöjen vähentämistä on tärkeä, toteaa tiedotteessa Traficomin päällikkö Mikko Helminen.

Hankintatuki voidaan myöntää kalenterivuoden aikana yhden täyssähköauton ostoa varten. Samaa henkilöautoa varten tukea voidaan myöntää vain kerran.

Lisäksi tuen myöntämisen edellytyksenä on tiedotteen mukaan, että valtion talousarviossa avustuksen maksamista varten varattua määrärahaa on käytettävissä.

Tukea voi hakea auton ostamisen jälkeen. Hakemuksen liitteeksi ostaja tarvitsee autoliikkeeltä tilausvahvistuksen tai kauppasopimuksen. Jos auton pitkäaikaisvuokraa, tarvitsee tuen hakija liitteeksi pitkäaikaisvuokrasopimuksen.

Tuki maksetaan ajoneuvon ensirekisteröinnin jälkeen.