Avi myönsi kaupungille ympäristöluvan Petikonhuipun täyttömäen toiminnan laajentamiselle – Lupa myös kallion louhinnalle

Etelä-Suomen Aluehallintovirasto on myöntänyt Vantaan kaupungille ympäristöluvan Petikonhuipun täyttömäen toiminnan laajentamiselle. Määräaikainen maa-aines- ja ympäristölupa myönnettiin 20 vuodeksi. Lupa mahdollistaa myös kallion louhinnan.

Lupa sallii täyttömäen täyttötilavuuden kasvattamisen täyttömäkeä laajentamalla sekä mäen keskimääräistä korkeutta lisäämällä.

Aluehallintoviraston mukaan uudet läjitysalueet voivat olla yhteensä noin viisi hehtaaria. Laajennettavan maanläjitysalueen kokonaispinta-ala tulee olemaan noin 70 hehtaaria, josta nykyisin on käytössä 65 hehtaaria.

Lupa sallii lisäksi kallion louhinnan täyttömäen rakenteiden tarpeisiin. Louhittavan alueen pinta-ala on 1,7 hehtaaria.

Täyttömäen lähiympäristössä on luonnonsuojelualueita sekä retkeily- ja ulkoilualueita. Lähimmät asuintalot sijaitsevat noin 300 metrin etäisyydellä täyttömäen itäpuolella.

Aluehallintoviraston mukaan laajennettavalle maankaatopaikan toiminnalle on tehty ympäristövaikutusten arviointi. Avi edellyttää Vantaan kaupungin jatkavan maankaatopaikan pinta- ja pohjavesien tarkkailua. Lisäksi kaupungin on tarkkailtava muun muassa toiminnoista aiheutuvaa melua ja pölyä, Kaupungin on myös seurattava ja torjuttava vierasperäisten kasvilajien leviämistä täyttömäen lähiympäristössä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut