Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Intiimiä klubitunnelmaa yllättävässä paikassa Myyrmäessä – "Vastaavaa keikkapaikkaa ei Vantaalta löydy"

Uutta: Myyrmäen Lobby sai lentävän lähdön, mutta sitten tulivat rajoitukset.

New Yorkissa tunnelmallinen jazzklubi saattaa löytyä paikasta, josta sitä ei ihan ensimmäiseksi osaisi etsiä. Niin on nyt myös Vantaalla.

Myyrmäen juna-aseman vieressä, Myyräncolossa, aloitti muutama kuukausi sitten toimintansa Lobby-klubi.

On helppoa kuvata, miltä klubitilassa näyttää. Violettia valoa kuplii lavan yllä olevista valaisimista aina nurkkiin asti. Pöydät ja tuolit ovat mustia, mutta baaritiski on vielä kimaltavassa jouluasussaan. Vielä helpompaa on kuvailla, miltä tilassa tuntuu. Tunnelma on intiimi ja lämmin, hieman salaperäinen. Tänne ei tulla pingottamaan, vaan rentoutumaan.

Lobbyn perustajat Tipi Anttila, Jane Manninen ja William Suvanne katselevat tilaa tyytyväisenä. Heistä se on juuri sellainen, kuin mitä siitä pitikin tulla. Samaa mieltä ovat olleet asiakkaat. Palautteissa on toistunut toteamus: tätä Vantaalla on kaivattu.

Suvanne kuvaa klubin sijaintia ”hieman absurdiksi”. Se saattaa hänen mukaansa olla osaltaan syy siihen, että ovella kuullaan usein vau-huokauksia.

On selvää, että korona löi leimansa lokakuussa 2021 avautuneen klubin alkutaipaleeseen. Ensimmäiset viikot olivat onneksi aikaa, jolloin yleisötapahtumia sai järjestää ja kulttuurinnälkä oli suuri.

Saimme hyvän lähdön. Keikoilla oli paljon porukkaa.

– Saimme hyvän lähdön. Keikoilla oli paljon porukkaa, Suvanne kertoo.

Kolmikon usko klubin suosioon on edelleen vahva.

– Vastaavaa keikkapaikkaa ei Vantaalta löydy, eikä oikein Helsingistäkään. Lobbyyn on helppo tulla. Junamatka Helsingin keskustasta vie vartin, Anttila pohtii.

Kevään suunnittelu etenee ja Lobbyn ohjelma on selvillä. Korona voi kuitenkin tehdä suunnitelmat tyhjiksi tai ainakin muuttaa niitä.

Melko varmalta näyttää, ettei kevätkauden ensimmäinen keikka tammikuun lopussa toteudu.

Lobbyn väki haluaa kuitenkin uskoa, että tapahtumia voitaisiin toteuttaa jo lopputalvesta ja alkukeväästä, ainakin jossain muodossa.

Keikkojen lisäksi intiimissä tilassa järjestetään samppanjamaisteluja sekä afterwork-tilaisuuksia hyvän viinin ystäville. Ohjelmassa on myös stand up -iltoja, ja tilaa voi edelleen vuokrata perhejuhlia ja yritysten tilaisuuksia varten.

– Äänitysstudiomme mahdollistaa tapahtumien striimaamisen. Sille on ollut jo käyttöä, sillä tilassa on järjestetty hybriditapahtumia, joissa osallistujia on ollut sekä läsnä että etänä, digivelhoksikin kutsuttu Anttila toteaa.

Lobbyn mieleenpainuvin huonekalu on takahuoneessa. Ujostelematta hienosteleva sohva löytyi tori.fi-palvelusta. Se oli ensimmäinen Lobbyyn hankittu huonekalu. Rohkea tunnelma on myös Lobbyyn kuuluvassa kirkkaanpunaisella kankaalla verhoillussa äänitysstudiossa.

Yksi Lobbyn ovista pysyy vielä kiinni. Sen takana olevasta huoneesta remontoidaan neuvottelutilaa.

Lue myös:

Keskelle Myyrmäkeä avataan satapaikkainen klubi, josta halutaan tehdä yksi Suomen parhaista keikkapaikoista – Osa syksyn ohjelmistosta on jo päätetty