Kymmenet taiteilijat haluavat Aviapoliksen taidevisionääreiksi – "Varmasti tulee vaikea valinta"

Veromiehen taiteen ja samalla osin koko Aviapoliksen taideilmeen ideoiminen kiinnostaa lukuisia taiteilijoita. Villiinkin visiointiin kannustanut taiteilijahaku pilotointihankkeeseen päättyi 5. tammikuuta, johon mennessä hakemuksia tuli 58.

Hakemusten määrä ei täysin yllättänyt Vantaan taidemuseo Artsin päällikköä Anna Hjorth-Röntystä, joka toimii puheenjohtajana hanketta ohjaavassa työryhmässä.

– Saimme jo haun alkuvaiheessa Frei Zimmeriltä tietoa, että monia yhteydenottoja oli tullut jo tuolloin, hän kertoo iloisena.

Frei Zimmer Oy on konsulttiyritys, joka vastaa Aviapoliksen taiteen yleissuunnitelman laatimisesta ja Veromiehen pilotointihankkeen koordinoinnista.

Ideointipesti on luvassa kolmelle taiteilijalle. Sen, keitä he ovat, päättää taiteen suunnittelua ohjaava Aviapoliksen suuralueen työryhmä, jossa on mukana niin kaupunkikulttuurin kuin kaupunkiympäristön toimialan edustajia. Päätöksen on määrä syntyä tammikuun aikana.

– Sen verran olen ehtinyt näitä hakemuksia katsella, että yksi asia on selvä: varmasti tulee vaikea karsinta ja valinta, taidekoordinaattori Heini Orell Frei Zimmeriltä sanoo.

Valituilla taiteilijoilla on aikaa ideoidensa luonnosteluun kolmisen kuukautta. Heidän tehtävänsä on visioida sitä millaista taide voisi Veromiehessä tulevaisuudessa olla. Tuloksia on tarkoitus esitellä kevään aikana Aviapolis-keskukseen avattavassa tapahtumatila Aviapolis X:ssä.

Taiteilijoiden materiaaleja ja pilotointihankkeen kokemuksia hyödynnetään samanaikaisesti laadittavassa taiteen yleissuunnitelmassa.

Lue myös: Aviapolikseen laaditaan taiteen yleissuunnitelma – Veromiehessä toteutettavaan pilotointiin haetaan kolmea taiteilijaa villiä visiointia varten

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut