Vantaa tarkensi vapaa-ajan palveluiden rajoituksia: museot ja kirjastot pidetään auki, nuoret voivat harrastaa kaupungin tiloissa

Kaupunki pyrkii pitämään kirjastot auki rajoitusten aikana normaalisti. Kuvassa on Korsossa sijaitseva Lumon kirjasto. Armi Suojanen/arkisto

Vantaan kaupungin häiriötilanneryhmä teki torstaina tarkennuksia voimassa oleviin vapaa-ajan palveluiden rajoituksiin.

Yleiset asiointitilat pyritään pitämään auki. Vuonna 2003 ja sen jälkeen syntyneet voivat harrastaa kaupungin tiloissa.

Vantaan aikuisopiston opetus toteutetaan etäopetuksena 31. tammikuuta asti. Ulkona tapahtuva opetus järjestetään suunnitellusti. Välttämättömän lähiopetuksen tarpeet turvataan etäopetuksen aikana. Myös aikuisopiston järjestämä aikuisten perusopetus ja muu maahanmuuttajakoulutus toteutetaan etäopetuksena.

Taiteen perusopetus järjestetään pääosin etäopetuksena 2002 ja sitä ennen syntyneille opiskelijoille.

Nuorisotilat ovat auki, eikä nuorilta kysytä niissä koronapassia. Myös nuorten työpajat ja etsivä nuorisotyö pidetään auki.

Museot rajaavat asiakasmäärää terveysturvallisuussyistä. Yli 16-vuotiailta museon kävijöiltä vaaditaan koronapassia.

Kaupunginmuseon tiloissa jatketaan maistraatin vihkitilaisuuksia henkilörajoituksin joka toisena perjantaina.

Vantaa-infot palvelevat normaalisti. Asukastiloissa järjestetään digiasiointia ja neuvontaa, mutta muu asukastilojen toiminta on kiinni.

Kirjastot ovat auki normaalisti. Jos sairastapausten vuoksi kirjastoja on suljettava, ainakin ne kirjastot pidetään auki, joissa on aluevaalien ennakkoäänestyspiste.

Kaupungin tiloissa voi järjestää 2003 ja sen jälkeen syntyneiden harrastustoimintaa. Yli 16-vuotiailta toimintaan osallistuvilta edellytetään koronapassia. Perheryhmiä ei järjestetä.

Kommentoi

Mainos: Tuukka Saimén

Piilopuoluetuki vs terveydenhuolto

Mainos: Jonna Weckström ja Elina Nykyri

Turvataan sote-uudistuksessa järjestöjen toimintaedellytykset!

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut