Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Korsossa äänestettiin jo päivällä vilkkaasti – ennakkoon voi käyttää äänioikeuttaan missä tahansa vaalipaikassa

– Se on nyt tehty, tokaisi Anneli Hurri, kun oli käynyt äänestämässä ennakkoon monitoimikeskus Lumossa.

– Eikä voi perua, jatkoi Riitta-Liisa Hurri.

 Saman metsolalaisen äänestysporukan kolmas jäsen, Matti Sorsa, kysyi vielä loppukaneetiksi, että kaduttaako, ja kaikki naurahtivat yhteen ääneen.

Näin hyväntuulista oli äänestäminen historian ensimmäisissä aluevaaleissa Korsossa torstaina keskipäivällä.

Vantaan äänestysprosentin alhaisuudesta ei tarvitse huolestua, jos kaikkialla äänestetään yhtä innokkaasti kuin Lumossa. Vaalitoimitsija Sari Silta kertoi, että heti ensimmäisenä ennakkoäänestyspäivänä äänesti 560 henkilöä, mikä oli yksi Vantaan suurimmista luvuista.

Yhden aikaan torstaina äänestäjiä oli käynyt jo 279 ja Silta ennusti, että äänestäjiä käy vielä enemmän kuin ensimmäisenä päivänä. Se on helppo usko, sillä äänestäjiä oli ajoittain jonoksi asti, mutta tunnelma oli leppoisa.

Raija Honkanen, Martti Honkanen ja Liisa Linkola hurauttivat äänestämään Mikkolasta.

– Ehdottomasti äänestetään, aina, vakuutti kuljettajana toiminut Raija Honkanen.

Kyytiläiset totesivat saman: Äänestämättä ei jätetä.

– Löysin mieleisen ehdokkaan, Linkola kertoi.

Lue myös: Vantaalla on 12 ennakkoäänestyspaikkaa

Kansalaisvelvollisuutensa täyttivät myös radan itäpuolelta Metsolasta saapuneet Liisa Koskela ja Jussi Poranen. Koskelan mielestä puolueet ovat olleet sote-asioissa kovin epämääräisiä eikä heiltä ole irronnut "mitään konkreettista".

– Perhelääkäri-mallista olisi kiva tietää, mutta siitä ei löydy tietoa oikein keneltäkään.

Poranen pohtii, että aluevaalit on ihan uusi juttu ja siksi kaikki on kovin epävarmaa.

– Hyvää lupaavat kaikki, Koskela kiteytti.

Kulomäessä asuva Jarno Taskinen etsi ja löysi mielestään hyvän ehdokkaan, joka ajaisi Taskiselle tärkeintä asiaa. Taskinen haluaa, että uusi hyvinvointialue huolehtii siitä, että myös vähävaraisilla nuorilla on harrastusmahdollisuuksia.

Hiekkaharjulaiset Kirsi ja Ali Niemelä piipahtivat äänestämässä Korsossa samalla, kun he kävivät asioilla Keravalla.

– Yleensä aina käymme äänestämässä ennakkoon, Kirsi Niemelä huikkasi.

Lue myös: Vantaalaispäättäjät ehdottavat, miten sote-rahat riittävät: kalliit himmelit hiiteen, palveluseteleitä, etävastaanottoja...

Kun äänestää ennakkoon, ei tarvitse jännittää, pääseekö ja pystyykö äänestämään varsinaisena vaalipäivänä juuri siellä paikassa, jonka äänestysoikeusilmoitus määrää.

Aluevaaleissa valitaan Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen valtuusto.

Aluevaalien ennakkoäänestys jatkuu tiistaihin 18. tammikuuta saakka. Ennakkoon voi äänestää missä tahansa äänestyspaikassa ja paikkakunnalla. Mukaan tarvitsee vain henkilötodistuksen, kuten ajokortin. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 23. tammikuuta.

Lue myös: Tikkurilan hyvinvointikeskus ja Peijaksen kampus ovat Vantaan isoimmat sote-investoinnit – miten käy suunnitelmille ja terveysasemille sote-uudistuksen myötä?