Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vantaa karsii kiireettömiä sosiaali- ja terveyspalveluja: työntekijöitä siirretään kriittiseen hoitotyöhön – "Tilanne on juuri nyt vakava"

Vantaan kaupunki supistaa kiireettömiä sosiaali- ja terveyspalveluja. Palveluja karsitaan, jotta kaupunki pystyy turvaamaan kriittistä terveyden- ja sairaanhoitoa, vanhustenhoitoa ja sosiaalihuoltoa. Kaupunki tiedotti asiasta perjantaina iltapäivällä.

Kiireettömien toimintojen supistamisen myötä vapautuvaa henkilöstöä voidaan kaupungin mukaan siirtää tilapäisesti lisäresursseja tarvitseviin toimintoihin.

Ensivaiheessa henkilöstön siirrot pyritään toteuttamaan kartoittamalla vapaaehtoisia työntekijöitä, jotka olisivat halukkaita siirtymään tilapäisesti toimialan sisällä toisiin tehtäviin, tai tekemään oman työnsä lisäksi lisä- tai ylityönä töitä toisessa tehtävässä.

Kaupungin mukaan pandemiatilanteen edetessä siirtoja joudutaan tekemään myös yksipuolisesti työnjohto-oikeuden perusteella. Mahdolliset siirrot valmistellaan yhteistyössä henkilöstön kanssa.

– Tilanne on juuri nyt vakava, jonka takia on välttämätöntä, että pyrimme turvaamaan kriittiset toiminnot sosiaali- ja terveyspalveluissa. Samalla huoli henkilöstömme jaksamisesta on suuri. Teemme parhaamme, että muuttuvassa tilanteessa työntekijämme voisivat tehdä työtään siellä, missä heitä tarvitaan eniten, kaupunginjohtaja Ritva Viljanen kertoo.

Kaupunki pyytää välttämään ei-kiireellisiä yhteydenottoja terveysasemille ja suun terveydenhuoltoon, ja odottamaan koronatilanteen tasaantumista. Jos jo varattuja ei-kiireellisiä aikoja joudutaan perumaan, kaupunki tiedottaa niistä asiakkaita erikseen.