Vantaa karsii kiireettömiä sosiaali- ja terveyspalveluja: työntekijöitä siirretään kriittiseen hoitotyöhön – "Tilanne on juuri nyt vakava"

Vantaan kaupunki karsii kiireettömiä sosiaali- ja terveyspalveluja pahentuneen koronatilanteen vuoksi. Päivi Tuovinen
Marika Lumme

Marika Lumme

Vantaan kaupunki supistaa kiireettömiä sosiaali- ja terveyspalveluja. Palveluja karsitaan, jotta kaupunki pystyy turvaamaan kriittistä terveyden- ja sairaanhoitoa, vanhustenhoitoa ja sosiaalihuoltoa. Kaupunki tiedotti asiasta perjantaina iltapäivällä.

Kiireettömien toimintojen supistamisen myötä vapautuvaa henkilöstöä voidaan kaupungin mukaan siirtää tilapäisesti lisäresursseja tarvitseviin toimintoihin.

Ensivaiheessa henkilöstön siirrot pyritään toteuttamaan kartoittamalla vapaaehtoisia työntekijöitä, jotka olisivat halukkaita siirtymään tilapäisesti toimialan sisällä toisiin tehtäviin, tai tekemään oman työnsä lisäksi lisä- tai ylityönä töitä toisessa tehtävässä.

Kaupungin mukaan pandemiatilanteen edetessä siirtoja joudutaan tekemään myös yksipuolisesti työnjohto-oikeuden perusteella. Mahdolliset siirrot valmistellaan yhteistyössä henkilöstön kanssa.

– Tilanne on juuri nyt vakava, jonka takia on välttämätöntä, että pyrimme turvaamaan kriittiset toiminnot sosiaali- ja terveyspalveluissa. Samalla huoli henkilöstömme jaksamisesta on suuri. Teemme parhaamme, että muuttuvassa tilanteessa työntekijämme voisivat tehdä työtään siellä, missä heitä tarvitaan eniten, kaupunginjohtaja Ritva Viljanen kertoo.

Kaupunki pyytää välttämään ei-kiireellisiä yhteydenottoja terveysasemille ja suun terveydenhuoltoon, ja odottamaan koronatilanteen tasaantumista. Jos jo varattuja ei-kiireellisiä aikoja joudutaan perumaan, kaupunki tiedottaa niistä asiakkaita erikseen.

Kommentoi

Mainos: Jonna Weckström ja Elina Nykyri

Turvataan sote-uudistuksessa järjestöjen toimintaedellytykset!

Mainos: Tuukka Saimén

Piilopuoluetuki vs terveydenhuolto

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut