Tuupakassa sijaitseva nuorisopalveluiden 18–29-vuotiaille tarkoitettu autoverstas suljetaan 1. helmikuuta. Toiminnan lopettamisesta päätti Vantaan kaupunginvaltuusto maanantaina.

Päätös on osa kaupungin tuottavuus- ja kasvuohjelmaa, jolla tasapainotetaan kaupungin taloutta koronan aiheuttaman taloustilanteen heikkenemisen vuoksi.

Kaupungin tiedotteen mukaan verstas on jo nyt kiinni, koska koronarajoitukset estävät sen toiminnan.

Autoverstaan henkilökunnan kanssa on käyty yt-neuvottelut, ja heille on tarjottu muita töitä kaupungin palveluksessa.

Verstaan kävijämäärät ovat tiedotteen mukaan olleet hyvin alhaisia jo pitkään. Sen vuoksi toiminnan ylläpitäminen ei ole perusteltua varsinkaan, kun nuorten palveluja tarvitaan yhä enemmän kaupungin kasvaessa.

– Koronan myötä nuorten pahoinvointi on lisääntynyt ja nuorisopalveluissakin tarvitaan resursseja kipeämmin palveluissa, joilla on paljon käyttäjiä, toteaa nuorisopalveluiden johtaja Hannu Rusama tiedotteessa.

Vantaan Sanomien uutisessa viime syksynä autoverstaan käyttäjät kehuivat paikkaa vuolaasti. Siellä samanhenkiset autonrassaajat kohtaavat ja oppivat korjaamaan autojaan.

– 70 prosenttia parhaista kavereista puuttuisi, jos en olisi käynyt siellä, Roni Engström kertoi.

– On parempi olla siellä kuin tyhmyyksiä tekemässä ja on muutakin tekemistä kuin istua baarissa, Arttu Väisänen totesi viime syksyn jutussa.

Kaupungin tiedotteessa kerrotaan, että autoilevat vantaalaiset nuoret aikuiset voivat tulevaisuudessa käyttää autojen huoltamiseen Helsingissä sijaitsevia Tattarisuon ja Pitäjämäen moottorihalleja.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut