Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Tikkurilan joenrannan sauna-ravintolan haluaa toteuttaa Patio-suurterassia pyörittänyt yrittäjä – vetovoimainen keidas saattaa tulla Silkkisillan luo

Ratkaisu: Kaupunki jatkaa hankkeen suunnittelua liikepaikanluovutuskilpailun ainoan ehdotuksen kanssa.

Vantaan kaupungin järjestämään liikepaikanluovutuskilpailuun, jossa haettiin toteuttajaa sauna-ravintolalle Keravanjoen arvokkaaseen kulttuurimaisemaan Tikkurilaan, tuli vain yksi ehdotus. Arviointiryhmän mukaan ainoa ehdotus on kuitenkin niin hyvä, että sen kehittämistä kannattaa jatkaa ehdotuksen tehneen kilpailuryhmän kanssa. Arviointiryhmän mukaan muun muassa saunatoimintoja on syytä tarkastella.

Vuolle-nimisen kilpailuehdotuksen teki Luotsi Invest Oy ja P&R Arkkitehdit Oy. Luotsi Investin taustalla on viime kesänä Tikkurilan Patio-suurterassia onnistuneesti pyörittänyt vantaalainen Jarkko Sistonen. Myös arkkitehtitoimisto on vantaalainen.

Verkon asukaskyselyssä Vuolle ja yleensäkin koko idea saunasta ja ravintolasta Keravanjoen rannalla sai runsaasti kiittävää palautetta. Rantasaunaa ja joen hyödyntämistä virkistyskäytössä on moni toivonut.

Vuolle-ehdotuksessa sauna-ravintola on sijoitettu Silkkisillan luo, Veininmyllyä vastapäätä, vaikka kilpailussa ohjeellinen paikka oli Heurekansillan kupeessa, sen länsipuolella. Monet kyselyyn vastanneet pitivät ehdotuksen paikkaa jopa toimivampana kuin kaupungin esittämää paikkaa.

Joitakin kielteisiäkin kommentteja suunnitelmista jätettiin. Niissä pohdittiin muun muassa rauhattomuutta, jota sauna ravintoloineen sekä muine toimintoineen voisi tuoda alueelle.

Sauna-ravintolarakennuksen huoneistoala on ehdotuksessa noin 955 neliömetriä ja kokonaisala noin 1 040 neliötä. Terassilla olisi kokoa lähes 600 neliötä ja siellä olisi 200 asiakaspaikkaa. Ravintolasaliin on suunniteltu 200 asiakaspaikkaa.

Vuolteeseen olisi tulossa sekä sähkö- että puulämmitteinen sauna. Hankkeeseen on kaavailtu myös muun muassa kokous- ja liikuntapalveluja.

Tikkurilan aluearkkitehti Marjaana Yläjääski kertoo, että sauna-ravintolahankkeen edistämisen yhteydessä on tarkasteltava koko Tikkurilan jokirannan aluetta päivittämällä sen yleissuunnitelma.

– Siinä tarkastellaan saunan ja muiden jokirannan toimintojen, kuten kulkuyhteyksien, sijoittumista.

Keravanjoen yli on suunniteltu uutta siltaa lähelle Silkkiä.

Sauna-ravintola-alueen asemakaava on tarkoitus laatia kumppanuuskaavana. Työ alkaa syksyllä.

Kaupunkiympäristölautakunta hyväksyi Vuolle-ehdotuksen liikepaikanluovutuskilpailun voittajaksi tiistaina.

Lautakunta jätti asiaan yhteisen pöytäkirjalausuman: Jatkosuunnittelussa on huolehdittava siitä, että sauna-ravintolan lopullinen toteutus sopii ympäristöönsä ja sisältää riittävät saunatilat. Siten paikasta saadaan alueelle kaivattu vetovoimatekijä.

Lue myös: Kysely paljastaa – Näin vantaalaiset kommentoivat Tikkurilan jokirannan suunnitelmia: ”Heurekan rantaan sauna ja ravintola”

Lue myös: Tikkurilan jokirantaa uusitaan 12 miljoonalla – Jättiuudistus pääosin valmis vuonna 2021

Jokirannan uusi leikkialue nousee tänä vuonna, padosta puretaan osa