Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vantaan kaupunki antoi koronaohjeen koululaisten ja päiväkoti-ikäisten koteihin – suosituksena viiden päivän karanteeni, jos jollain perheestä on tartunta

Vantaan kaupunki on päivittänyt ohjeistustaan koronavirukseen liittyen perheille, joiden lapsia on varhaiskasvatuksessa, perusopetuksessa tai toisen asteen opetuksessa.

Kaupunki ohjeistaa, että varhaiskasvatukseen, kouluun ja oppilaitokseen tullaan vain terveenä ja oireettomana.

Koulussa suositellaan maskien käyttöä 3.–9. luokkien oppilaille ja oppilaitoksissa kaikille opiskelijoille.

Varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja oppilaitosten henkilöstöllä on velvollisuus käyttää maskia. Lisäksi koulussa ja oppilaitoksessa tulee noudattaa muita koronaohjeita.

Kaupunki suosittelee THL:n ohjeistuksen mukaisesti varotoimena lapsen jäämistä kotiin 5 vuorokauden ajaksi, jos varhaiskasvatuksessa olevan lapsen perheessä on koronapositiivinen perheenjäsen. Koska tästä varotoimesta ei kaupungin mukaan enää tehdä virallista tartuntatautiviranomaisen päätöstä, huoltajalla ei ole oikeutta tartuntatautipäivärahaan. Perhe voi siis käyttää omaa harkintaa, onko eristys oireettomalla lapsella aiheellista, ja onko se mahdollista järjestää.

Kaupunki muistuttaa, että on tärkeää, että myös huoltajat käyttävät maskia tuonti- ja hakutilanteissa.

Lapsen sairastuessa koronaviruksen aiheuttamaan tautiin, tartunnasta tulee ilmoittaa päiväkodinjohtajalle. Päiväkodinjohtaja ilmoittaa altistumisesta ryhmän muiden lasten huoltajille.

Kun peruskouluikäisen lapsen perheessä on koronapositiivinen perheenjäsen, kaupunki suosittelee altistuneen lapsen jäämistä kotiin 5 vuorokauden ajaksi varotoimenpiteenä. Kaupungin mukaan perhe voi kuitenkin käyttää omaa harkintaa, onko eristys oireettomalla lapsen aiheellista.

– Oireeton oppilas saa kuitenkin mennä kouluun, kaupunki kertoo torstaina iltapäivällä lähettämässään tiedotteessa.

Jos oppilas jää kotiin, hän saa tänä aikana tehtäviä Wilmaan ja voi edetä opinnoissa itsenäisesti. Koska tästä varotoimesta ei enää tehdä virallista tartuntatautiviranomaisen päätöstä, lapsella ei kaupungin mukaan ole oikeutta etäopetukseen, karanteenikassiin eikä myöskään huoltajalla ole oikeutta tartuntatautipäivärahaan.

Jos huoltaja ilmoittaa lapsensa poissaolon johtuvan lapsella olevasta koronataudista ja lapsi on eristyksessä, mukaan lukien positiivinen kotitesti, oppilas on oikeutettu etäopetukseen hänen vointinsa huomioiden. Kaupunki muistuttaa, että jos oppilas on sairas, niin silloin ensisijaista on levätä eikä käydä koulua, etänäkään.

Jos oppilas on etäopetuksessa, hänellä on oikeus koululounaan korvaavaan karanteenikassiin. Jos eristyksestä ei ole tehty virallista tartuntatautiviranomaisen päätöstä, huoltajalla ei ole oikeutta tartuntatautipäivärahaan.

Jos toisen asteen opiskelijan perheessä on koronapositiivinen perheenjäsen, kaupunki suosittelee niin ikään THL:n ohjeistuksen mukaisesti varotoimena opiskelijan jäämistä kotiin 5 vuorokauden ajaksi. Kaupungin mukaan perheen sisäisessä altistuksessa oireeton oppilas voi kuitenkin tulla kouluun.

Jos huoltaja ilmoittaa nuorensa poissaolon johtuvan nuorella olevasta koronataudista ja nuori on eristyksessä, mukaan lukien positiivinen kotitesti, opiskelija voi pyytää opettajia avaamaan oppitunnillaan etäyhteyden mahdollisuuksien mukaan.

Jos opiskelija on sairas, niin silloin ensisijaista on levätä eikä opiskella, etänäkään.

Jos toisen asteen opiskelija on etäopetuksessa, hänellä on oikeus koululounaan korvaavaan karanteenikassiin. Opiskelijan tulee olla yhteydessä oppilaitoksen rehtoriin, jos hän haluaa oppilaitoksesta karanteenikassin.