Himokuntoilija vaatii, että Möskärin "hengenvaaralliset" kuntoportaat pidettäisiin kunnossa myös talvella – Näin vastaa Vantaan liikuntapäällikkö

Ylläpito: Kuntoportaiden käyttäjän mielestä nyt koronarajoitusten aikana olisi todella tärkeää, että ihmiset pääsisivät Möskärin mäelle kuntoilemaan.

Simonkylässä sijaitsevista Möskärin kuntoportaista on tullut suosittu liikuntapaikka vantaalaisille. Talvisaikaan sinne halajavilla kuntoilijoilla on vain yksi pulma: näillä Vantaan ainoilla kuntoportailla ei ole lainkaan talvikunnossapitoa.

Tikkurilassa asuva Leena Lehmus ihmettelee, miksei Möskärin mäen ympäristöä hiekoiteta talvella. Hänestä alueen hiekoitukselle olisi nyt suuri tarve, kun kuntosalit on suljettu ja ihmiset käyvät ulkosaleilla koronapandemian takia.

– Möskärin kuntoportaat ovat hengenvaaralliset liukkauden takia, eikä muutakaan ympäristöä ole hiekoitettu. Salihan on siellä mäen päällä, ja nyt olisi todella tärkeätä, että ihmiset pääsisivät edes johonkin kuntoilemaan, Lehmus korostaa.

Himokuntoilijaksi tunnustautuva Lehmus kertoo käyneensä hiljattain kuntoportailla kävelemässä – kokemus oli kamala.

– Kaksin käsin jouduin kaiteesta kiinni pitelemään, että pääsin ylös ja alas, hän päivittelee.

Lehmus huomauttaa, että vantaalaisten pitäisi tässä kohtaa saada verorahoilleen vastinetta eli kaupungin tulisi järjestää kuntoportaille talvikunnossapitoa.

Työn hinnan jokainen voi arvata.

Lehmus arvostelee yleisestikin teiden kunnosta huolehtimista Vantaalla. Hänestä myös kevyen liikenteen väylien talvikunnossapito tökkii laajasti ja väylät ovat paikoin jopa vaarallisia puutteellisen aurauksen ja hiekoituksen takia.

Vantaan liikuntapäällikkö Jari Lärka sanoo, että vaatimus kuntoportaiden talvikunnossapidosta kuulostaa epärealistiselta.

– Portaiden pitäminen käyttäjille talvella on sula mahdottomuus. Se olisi täysin lapiohommaa.

Kuntoportaiden talvikunnossapitoa ei ole tulossa jatkossakaan.

– Pitäisi olla jatkuvasti joku lapion varressa aamusta iltaan ja viikonloput päälle. Työn hinnan jokainen voi arvata, hän kuittaa.

Lärka sanoo myös, että portaat voisivat silti olla paikoin liukkaat, vaikka talvikunnossapitoa olisi.

– Ja jos niissä kaatuu, vastuu on ylläpitäjän, hän muistuttaa.

Lärka huomauttaa, että kaupungin keskusta-alueillakin on yleisenä käytäntönä, ettei talvikunnossapitoa ole. Hänestä Möskärin mäen ”ei talvikunnossapitoa” -kyltti riittää ilmaisemaan selvästi, ettei portaat ole tarkoitettu talvikuntoiluun.

Möskärin ylläpitotilanne ei ole ainutlaatuinen: talvikunnossapidon puuttuminen kuntoportaissa on yleistä, ja esimerkiksi Helsingissä sitä ei ole. Lärka kertoo, että Möskärin alueen puuttuvasta talviylläpidosta ei ole toistaiseksi kantautunut tänä talvena hänen korviinsa juurikaan palautetta.

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut