Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kodit: Rakennuslupapäällikkö kummastelee, miksi jo aloitettu pientaloprojekti kuivui kasaan.

Vantaan rakennusvalvonnassa ihmetellään, mitä tapahtui Kirkonkylässä sijaitsevan tontin uudisrakennussuunnitelmille. Rakennuslupaprosessi oli vaiheessa, ja aloituskeskustelu rakentajan kanssa oli käyty.

– Sen jälkeen rakentajasta ei ole kuulunut mitään, Vantaa rakennuslupapäällikkö Ilkka Rekonen kertoo.

Tontti sijaitsee osoitteessa Myllykuja 4. Se on lähellä Keravanjoen myllyrantaa, idyllisen Kirkonkylän laidalla. Tontilta on näkymä peltomaisemaan.

Suunnitelmissa oli rakentaa tontille kaksi paritaloa. Taloista oli tehty havainnekuvat, ja niiden markkinointi oli aloitettu.

– Talot eivät, ihme kyllä, menneet kaupaksi myyntiajan puitteissa, projektista aiemmin vastanneesta NH Nordic Oy:stä kommentoidaan.

Rakennuslupapäällikkö Rekonen kummastelee pientaloprojektin kuivumista kasaan.

Onhan se outoa tässä suhdanteessa. En ainakaan heti muista vastaavaa tapahtuneen.

– Onhan se outoa tässä suhdanteessa. En ainakaan heti muista vastaavaa tapahtuneen aiemmin.

Tontti on nyt Jukkatalo Oy:n omistuksessa.

– Edellisen toimijan projekti ei edennyt, aikataulut tulivat heillä vastaan. Tontti tuli meidän omistukseemme ennen joulua eli noin kuukausi sitten, Jukkatalo Oy:n liiketoimintajohtaja Tuomas Tuuli toteaa.

Jukkatalo aikoo rakentaa tontille kaksi paritaloa.

– Haemme sille rakennuslupaa Vantaan kaupungilta varmasti tammikuun aikana.

Tuuli kertoo aiemman toimijan ennakkomarkkinoineen asuntoja siten, että asunnon ostaja olisi ostanut samalla tonttiosuuden alkuperäiseltä omistajalta, ei rakentajalta.

Nyt tontti on kokonaan Jukkatalo Oy:n omistuksessa, joten tontti ja asunto ostetaan samalta toimijalta.

– Talojen julkisivun sopivuus on jo aiemman toimijan aikana testattu rakennusvalvonnassa, joten siihen ei tule juurikaan muutoksia, Tuuli toteaa.

Vaikka lupapäällikkö Rekonen hämmästelee Myllykujan alkuperäisen projektin kuivumista kasaan, hän myöntää, ettei rakennushankkeiden viivästyminen sinänsä ole tavatonta.

– Meillä on kerrostalohankkeita, joille on luvat myönnetty jo kauan sitten. Luvat pidetään voimassa, ehkäpä siksi, että projektia voidaan jatkaa markkinatilanteen parantuessa.

Jotain uutta on Vantaalla myös pientaloprojekteissa.

– Vuoden aikana olemme havainneet kummallisen tilanteen. Pientalojen rakentamisen aloituksia on yllättävän vähän verrattuna siihen, kuinka paljon lupia on myönnetty. Onko kyse esimerkiksi siitä, ettei saada urakoitsijaa? Rekonen pohtii.

Lue myös: Vantaalta voi saada omakotitalon jopa 150 000 eurolla – Nämä ovat edullisten talojen alueita

Talopaketeilla riittää kysyntää, vaikka hinnat ovat nousseet – bloggarit kertovat parhaat vinkit kustannusten laskemiseen