Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hiekkaharjun vesitornin purku-urakka alkoi – lähistön asukas kummeksuu tiedottamista: "Kukaan ei ole kertonut, onko lähiasunnoissa turvallista asua"

Urakka: HSY:n projektijohtaja sanoo, ettei lähiasukkaita ole unohdettu.

Hiekkaharjun vanhan vesitornin purku-urakka on käynnistynyt. Se alkoi viime viikon maanantaina työmaata valmistelevilla töillä.

– Tällä hetkellä tehdään työmaa-aitoja ja alkuvalmisteluita, kertoo hankkeesta vastaavan HSY:n projektijohtaja Arto Mettinen.

Purkuhanke on myös aiheuttanut epätietoisuutta ja huolta. Vantaan Sanomiin perjantaina yhteyttä ottanut, lähistöllä asuva Vesa Mikkonen kummeksuu, miksei lähiasukkaille ole tiedotettu lainkaan siitä, miten purkutyöt vaikuttavat tornin ympäristön liikenne- ja pysäköintijärjestelyihin sekä asumisturvallisuuteen.

– Tästä on ollut puhetta taloyhtiössämme. Asukkailla on parkkipaikat vesitornin alla, eikä meillä ole mitään tietoa siitä, mihin ne mahdollisesti siirretään, hän sanoo.

– Kukaan ei ole myöskään kertonut, onko lähiasunnoissa turvallista asua. Niistä ei ole matkaa kovinkaan paljon purettavaan torniin, Mikkonen huomauttaa.

Lue lisää: Hiekkaharjun vanhan vesitornin purku alkaa ensi vuonna

Mettinen kertoo, ettei asukkaita ole unohdettu.

–  Tiedotus lähialueen asukkaille on aloitettu tällä viikolla, hän sanoo.

– Liikennejärjestelyt pyritään hoitamaan mahdollisimman pienillä haitoilla. Kevyen liikenteen väyliä joudutaan rajaamaan pois käytöstä. Pysäköintialueita pystytään pitämään käytössä mahdollisimman paljon, mutta joitakin katkoksia tulee, Mettinen selvittää.

Hänen mukaansa urakoitsija eli Fortum Waste Solutions Oy tiedottaa muutoksista lähiasukkaille.

Mettinen sanoo, että lähialueiden turvallisuus on huomioitu purkuhankkeen suunnittelussa.

– Turvallisuutta painotetaan hankkeen kaikissa vaiheissa.

Lähikuukausina työmaalla rakennetaan teräksistä suojatelinettä vesitornin ympärille.

– Varsinainen purku alkaa näillä näkymin kesäkuussa, Mettinen kertoo.