Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Keravalaiset ehdokkaat ovat kiinni nyt 11 paikassa Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen 69-paikkaisessa aluevaltuustossa, kun aluevaalien äänistä on laskettu 60,7 prosenttia.

Keravalta on tässä vaiheessa ääntenlaskentaa pääsemässä aluevaltuustoon Jüri Linros (kok.), Anne Karjalainen (sd.), Pia Lohikoski (vas.), Timo Laaninen (kesk.), Laura Tulikorpi (vihr.), Terhi Enjala (kok.), Marja Suomela (kok.), Markku Pyykkölä (kok.), Heli Karhu (vas.sit.), Inna Kallioinen (kesk.), ja Sini Syrjäläinen (sd.).

Heistä kaikki ovat Keravan kaupunginvaltuutettuja Heli Karhua lukuun ottamatta.

Keravalaisista ehdokkaista eniten ääniä on toistaiseksi saanut sisätautien erikoislääkäri Jüri Linros, jolla on tässä vaiheessa 924 ääntä. Se on viidenneksi eniten koko hyvinvointialueen ehdokkaista.

Viime kesäkuun kuntavaaleissa Linros sai yhteensä 259 ääntä.

Paikkamäärää voi pitää Keravan kannalta hyvänä tuloksena, sillä Vantaan ja Keravan asukaslukuihin suhteutettuna Keravan laskettiin saavan vähän yli 9 paikkaa 69-paikkaisesta aluevaltuustosta.

Keravalaisten odotettua parempi menestyminen lienee ainakin osittain seurausta Keravan Vantaata paremmasta äänestysaktiivisuudesta. Keravalaisista äänioikeutetuista vaaleissa äänesti 46,8 prosenttia, kun Vantaalla vastaava osuus oli selvästi pienempi eli 38,0 prosenttia.

Paikkamäärä voi vielä muuttua, sillä tilanne elää koko ajan ääntenlaskennan edetessä.

Keravalaiset vantaalaisia huomattavasti ahkerammin uurnilla – keskustan Timo Laaninen näkee tässä lähtevän vahvan viestin hyvinvointialueelle Keravan oman terveysaseman puolesta

Demarit Vantaalla ennakkoäänten ykkönen – ero kokoomukseen pieni

Vantaalla ja Keravalla ennakkoon äänesti 19,5 prosenttia – Sdp ja kokoomus taistelevat ykköspuolueen paikasta, näin pärjäsivät muut puolueet