Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Aluevaalit 2022 | Vantaalla ja Keravalla ennakkoon äänesti 19,5 prosenttia – Sdp ja kokoomus taistelevat ykköspuolueen paikasta, näin pärjäsivät muut puolueet

Sdp ja Kokoomus käyvät taistelua suurimman puolueen paikasta aluevaaleissa Vantaan ja Keravan muodostamalla hyvinvointialueella.

Äänistä on laskettu iltakahdeksan jälkeen vajaat 39 prosenttia, mutta ääntenlaskenta on yhä kesken myös ennakkoäänten osalta.

Tähän mennessä demareita on äänestänyt 26,4 prosenttia äänioikeutetuista. Toisena tulee kokoomus 26,1 prosentin kannatuksellaan.

Vihreitä on äänestänyt 11,7 prosenttia, perussuomalaisia 10,7 prosenttia, vasemmistoa 9,6 prosenttia ja keskustaa 4,8 prosenttia äänestäjistä.

Kristillisdemokraattien kannatus on 4,2 prosenttia, Liike Nytin 3,3 ja Rkp 2,2 prosenttia.

Lue myös: Metsolassa ja Viertolassa äänestyspaikoilla oli jopa jonoa – "Mistä tällä kertaa oikeastaan äänestetään?"

Aluevaaleissa Vantaan ja Keravan muodostamalle hyvinvointialueelle valitaan 69 valtuutettua.

Lue myös: "Äänestysprosentti koostuu huonotapaisen koulupojan todistuksesta" – Vaaliasiantuntija listaa kolme keinoa äänestysinnon nostamiseksi

Keravalaiset äänestivät etukäteen vantaalaisia vilkkaammin, sillä ennakkoon äänesti 26 prosenttia keravalaisista äänioikeutetuista. Vantaalla ennakkoon kävi äänestämässä 18,4 prosenttia.

Kokonaisuudessa Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella 19,5 prosenttia äänesti ennakkoon.

Vaalien tulosten laskentaa voit seurata Vantaan Sanomien tulospalvelusta.