Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vantaan demareiden, kokoomuksen ja vihreiden puheenjohtajat kommentoivat vaalitulosta – "Vaikea sanoa, kumpi on ykkönen"

Kun suurin osa ennakkoäänistä oli laskettu, isoimman osuuden äänistä Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella otti sosialidemokraatit. Demareiden johto kokoomukseen oli hiuksenhieno, 0,3 prosenttiyksikköä.

Vantaan sosialidemokraattisen kunnallisjärjestön puheenjohtaja Visa Tammi uskaltaa jo iloita tuloksesta.

– Saimme lyhyellä aikataululla hyvän ehdokaslistan. Mukana oli vanhoja konkareita ja nuoria ehdokkaita. Ehdokkaat tekivät hyvän kampanjan näissä vaikeissa olosuhteissa.

Tammi myöntää, että ääntenlaskennan edetessä kokoomus saattaa vielä mennä demareiden ohitse Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella.

– Vaikea sanoa, kumpi on ykkönen.

Kokoomuksen kunnallisjärjestön puheenjohtaja Mika Kasonen uskoo vakaasti kokoomuksen pylvään kasvavan vielä korkeimmaksi Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella.

– Kokoomuksen kannattajat ovat perinteisesti olleet vaalipäivänä hyvin aktiivisia.

Kasonen veikkaa kokoomuksen lopulta voittavan demarit 1,5–2 prosenttiyksikön erolla.

Kasonen tarkastelee myös muiden puolueiden saamia äänimääriä ja pohtii kampanjoita.

– Perussuomalaisten teesit olivat näissä vaaleissa sanoisinko "persoonallisia". Saa nähdä, miten se näkyy vaalituloksessa, Kasonen pohtii.

Valtakunnallisesti kokoomus pitää ykköspaikkaa.

– Vaalivoittohan tarkoittaa, että olemme onnistuneet. Ei näytä huonolta Vantaan ja Keravan tuloskaan.

Kasonen nostaa esiin lääkäreiden ja sairaanhoitajien hyvän menestyksen.

– Kokoomuksen ehdokkaista kärjessä on monta sote-alan ammattilaista. Se ei ole yllätys.

Vihreät saivat ennakkoäänten perusteella Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella 11,7 prosentin kannatuksen. Vantaan vihreiden puheenjohtaja Minna Kuusela muistuttaa suuren osan vihreiden kannattajista olevan yleensä liikkeellä vasta varsinaisena vaalipäivänä.

– Itse asiassa vihreät ovat nyt ennakkoäänten tultua hyvissä asemissa. Me olemme aika iloisia Vantaalla. Vihreiden tulos näyttää olevan täällä korkeampi kuin perinteisillä vihreiden vahvoilla alueilla, kuten Varsinais-Suomessa ja Pirkanmaalla.

Kuusela mainitsee Kasosen tavoin sote-alan ammattilaisten menestymisen.

– Terveyskeskuslääkärinä Länsi-Vantaalla toimivan Olga Gilbertin suuri äänimäärä ei ollut yllätys.