Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keravalaiset vantaalaisia huomattavasti ahkerammin uurnilla – keskustan Timo Laaninen näkee tässä lähtevän vahvan viestin hyvinvointialueelle Keravan oman terveysaseman puolesta

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella äänesti vain 39,2 prosenttia äänioikeutetuista. Lukema on maan heikoin. Koko maan äänestysprosentti jäi sekin alle puoleen ja oli 47,5.

Keravalla äänensä antoi 46,8 prosenttia äänioikeutetuista ja Vantaalla vain 38 prosenttia.

Keskustan keravalainen läpimenijä Timo Laaninen sanoo entisenä puoluesihteerinä katsovansa koko maan äänestysprosenttia, joka jäi alle puoleen.

– Onneksi ei niin paha kuin mitä pahimmillaan ennustettiin. Pieniähän äänestysluvut ovat, mutta olen iloinen että Keravalla käytiin kohtuullisen ahkerasti äänestämässä.

Keravalaisten äänestysinnon nousuun vaikutti huoli omasta hyvin toimivasta terveysasemasta.

– Vaaliteltoilla lähestulkoon ainoa keskustelunaihe oli oma terveysasema ja miten sen säilyminen varmistetaan. Tässä lähti nyt vahva viesti hyvinvointialueelle. Olen varma, että kykenemme tekemään siitä vahvan pohjoisen alueen keskuksen.

Keravalaisia ehdokkaita oli menossa iltakymmeneltä 13, ja vantaalaisia 56. Jakauma tarkentuu äänten laskun edetessä. Laaninen toteaa olevan mielenkiintoista nähdä, millaiseksi asetelma tulevassa aluevaltuustossa muodostuu.

– Vantaan ja Keravan hyvinvointialue on ainutlaatuinen kahden kimppa, yksi iso ja yksi pieni. Toivon, että kuntaraja ei näkyisi muulla tavalla, kuin tässä keravalaisille tärkeässä asiassa, eli omassa terveysasemassa.

Keskusta oli saamassa kolme paikkaa uuteen aluevaltuustoon, josta kaksi keravalaisille. Laanisen lisäksi läpi oli menossa Inna Kallioinen.