Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Kalevauva virnuilee nyt espoolaisille: Kyytiä saa keskiluokka ja länsimetro, eikä vantaalaisiakaan ole videosta unohdettu...

Kaupunkibiiseistään tunnettu huumoriyhtye Kalevauva on julkaissut hulvattoman biisin Espoosta.

Viime perjantaina Youtubeen ladatulla kappaleella Kalevauvan Aapo Niininen ja Kimmo Numminen vinoilevat terävästi mutta lempeästi stereotyyppiselle espoolaisuudelle: huumoria tehdään muun muassa keskiluokkaisten espoolaisten laskettelumatkoista Keski-Eurooppaan, sivistyneestä viinin juonnista, lenkkeilystä ja bisnespukeutumisesta.

– Beige tai musta bleiseri töissä. Salaatti tai keitto lounaana. Koti siisti ja vaalea. Viiniä viikollakin, jos hyvää ruokaa. Mutta kohtuudella niin että voi urheilla hyvin seuraavana päivänä.

– Juoksua harrastan ja niin harrastaa täällä joka toinen. Juoksen Rantaraitilla, ihanaa.... Kalevauva laulaa lenkkeillen samalla tutuissa merenrantamaisemissa.

Vuonna 2017 Kalevauva hauskuutti oivallisia huomioita täynnä olevalla kappaleellaan Vantaasta. Voit kuunnella kappaleen tästä.

Tuoreella kappaleella vierailee lauluyhtye Club For Five, jonka jäsenten juuret ovat Espoossa.

Vierailijat pääsevät sanomaan Espoon länsimetrolle, jonka ensimmäisen vaiheen rakentaminen venyi pahasti ja budjetti ylitettiin reilusti.

– Still loving you Länsimetro. Ei Roomaakaan rakennettu päivässä. Jos laittaa silmät kiinni voi kuvitella olevansa lomalla Tokiossa, Club For Five laulaa videolla ja laskeutuu metroasemalle.

Myös Espoon ja Vantaan perinteinen viha-rakkaus-suhde tulee hauskasti esille.

Niininen ja Numminen ovat molemmat Vantaan Vaskivuoren lukion kasvatteja. Uudella videolla heidät imaistaan Vantaan kaupungintalon pihalta ufoon ja kuljetetaan Espooseen.

Ufo on Haukilahden vesitornin yläosa, joka muuttuu lentäväksi lautaseksi.

Lue myös: Lukijat äänestivät: Kalevauva.fi on Vuoden vantaalainen – "Vantaa ansaitsee Kalevauvansa"

Kalevauvan biisien sanoitukset on koottu Vauva-lehden keskustelufoorumilta tai muualta internetistä, jossa mielipiteet tuppaavat olemaan joko-tai ja sanan säilä heiluu puolesta tai vastaan.

Niinpä uudessa biisissäkin kuultaa myös läpi espoolaisten itsepuolustautuminen.

Biisin mukaan espoolaiset ”ovat ja antavat muidenkin olla” eikä Espoossa edes ”meuhkata vaalituloksesta”.

Pieni kauneusvirhe espoolaisuudessa biisin mukaan on.

– Espoolainen on espoolainen. Eikä vaihtaisi sitä kuin korkeintaan kauniaislaisuuteen, kertosäkeessä lauletaan.