Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yrittäjät helpommin velkajärjestelyyn, esittää hallitus

Hallitus esittää useita muutoksia velka-ahdingosta kärsiville yrittäjille. Ylivelkaantunut tai konkurssin kokenut yrittäjä pääsee muutosten jälkeen helpommin velkajärjestelyyn ja kohtuullisessa ajassa eroon vanhoista yritystoiminnan veloista, kertoo Suomen Yrittäjät tiedotteessaan.

Lainsäädäntöasioiden päällikkö Tiina Toivonen Suomen Yrittäjistä sanoo, että hallituksen esityksellä tuetaan yrittäjyyttä ja yrittäjän pääsyä takaisin jaloilleen.

– Konkurssin vaikutukset ovat inhimillisesti raskaat, mutta ne vaikuttavat myös laajemmin koko yhteiskuntaan. Mitä aikaisemmin tilapäisiin talousvaikeuksiin puututaan, sitä todennäköisemmin yritys ja työpaikat pelastuvat. Samalla parantuu velkojien mahdollisuus saada perittävänsä, tiedotteessa toteaa johtaja Janne Makkula.

Nyt esitetään, että liiketoiminnassa velkaantunut entinen yrittäjä pääsee velkajärjestelyyn nykyistä helpommin.

Pääsääntöisesti entinen yrittäjä maksaisi vanhoja velkoja pois kolme vuotta. Tämän jälkeen yrittäjä pääsee aloittamaan elämäänsä taloudellisesti puhtaalta pöydältä.

Hallitus esittää parannuksia myös yksityisen elinkeinonharjoittajan pääsyyn velkajärjestelyyn yritystoimintaa lopettamatta.

Suomen Yrittäjät kertoo tiedotteessa vaikuttaneensa määrätietoisesti siihen, että nyt esitetyt muutokset toteutuvat.

Hallituksen esitys on annettu eduskunnan käsittelyyn. Uudistusten on tarkoitus tulla voimaan viimeistään tämän vuoden heinäkuussa.