Vantaan äänestysprosentti Vantaan ja Keravan hyvintialueen aluevaaleissa jäi 38:aan ja joillakin alueille äänestysaktiivisuus vajosi jopa alle 30 prosentin.

Alle 30 prosentin äänestysalueita olivat Estepuisto Rajakylässä, Hakunila, Havukallio, Kivistöntähti, Kulomäki Korsossa, Laajavuori Martinlaaksossa, Lummetie Tikkurilassa sekä Nissas ja Oripuisto Hakunilassa, Otava Metsolassa, Pakkala, Rastimäki Havukoskella ja Veromies.

Joillakin äänestysalueilla päästiin sentään yli 50 prosentinkin. Sellaisia olivat Hämevaara (53,5 prosenttia), Itä-Hakkila (51,5), Matari (51), Rekola (50,8), Vantaanlaakso (53,8) ja Ylästö (53,9).

Vantaan kaikilla äänestysalueilla ykköspaikan jakoi joko kokoomus tai demarit.

Lue myös: Kokoomus voitti Vantaan ja Keravan hyvinvointivaalit

Sdp oli äänestetyin puolue idässä radanvarren äänestysalueilla muun muassa Koivukylässä ja Korsossa. Myös Simonmetsässä, Maarinojalla ja Hakunilassa Sdp oli suosituin. Länsi-Vantaalla demarit olivat ykkösiä muun muassa Kaivokselassa, Kivimäessä, Martinlaaksossa ja Myyrmäessä.

Kokoomus kahmi eniten ääniä muun muassa Seutulassa, Keimolassa, Ylästössä, Veromiehessä, Ilolassa, Rajakylässä ja Sotungissa.

Vantaalla oli äänioikeutettuja 188 689. Hyväksyttyjä ääniä annettiin 71 353 ja hylättyjä ääniä 357.

Aluevaalilautakunta hyväksyy annetut äänimäärät keskiviikkona iltapäivällä alkavassa kokouksessa. Sen jälkeen saadaan vahvistettu vaalitulos.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut