Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tämä mättää kasvipohjaisissa tuotteissa – Maitotuotteiden vaihtoehdot löytäneet tiensä koteihin

Suomalaiset ovat innokkaampi lisäämään kasvipohjaisten tuotteiden osuutta ruokavaliossaan kuin muut pohjoismaalaiset. Suomalaisista kuitenkin 78 prosenttia on sekasyöjiä, selviää Orkalan teettämästä kuluttajatutkimuksesta.

Tiedotteen mukaan suomalaiset kokeilevat mielellään kasvipohjaisia tuotteita. Varsinkin vaihtoehdot erilaisille maitotuotteille ovat jo tärkeä osa suomalaisten ruokavaliota.

Suosituimpia kokeiltuja kasvis- tai vegaanituotteita ovat meillä vegenakit, -pizza, -hampurilainen, kasvipohjainen maito ja jäätelö. Säännöllisimmin Suomessa kuitenkin ostetaan kasvipohjaista maitoa, kasvis- tai vegaanista valmisruokaa sekä kasvis- tai vegaanista pizzaa.

Tiedotteessa todetaan, että kasvipohjaisten tuotteiden käytön lisäämiseen on esteitä, joista tärkeimmät ovat maku ja tuotteiden tarjoama vaihtelu. Maun ohella myös hinta ja tuotteen koostumus vaikuttavat siihen ostetaanko kasvipohjaisia tuotteita.

– Yli kolmasosa suomalaisista kokee, että kasvipohjaiset tuotteet eivät maistu hyvältä. Tässä meillä kasvipohjaisten tuotteiden valmistajilla on tärkeä tehtävä. Jos haluamme nostaa kasvipohjaisten tuotteiden osuutta suomalaisten ruokavaliossa, maun pitää olla kohdallaan, sanoo tiedotteessa Nina Olin Orklan viestintäjohtaja Suomessa.

Hieman yli puolet (53 prosenttia) kuluttajatutkimukseen osallistuneista oli sitä mieltä, että hänen ruokakaupassaan on riittävä vegaani- ja kasvistuotteiden valikoima.

Järjestyksessään kolmas Orkla Sustainable Life Barometer -tutkimus toteutettiin lokakuun ja marraskuun 2021 aikana samanaikaisesti kaikissa Pohjoismaissa ja Baltiassa. Siinä oli yhteensä 7 000 vastaajaa.