Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Verkossa voi tutustua luonnoksiin ratikkareitin varren kaduista Aviapoliksen ja Tikkurilan suuralueilla – Uutta pyöräbaanaa kaavaillaan Tikkurilantielle ja Tietotielle

Vantaan ratikan katusuunnitelmaluonnosten esittely on edennyt Tikkurilan, Viertolan, Koivuhaan, Veromiehen ja Lentokentän kaupunginosiin.

Raitiotien rakentaminen vaatii ajoneuvoliikenteen järjestelyjä ja niiden yhteydessä Vantaalle voisi tulla uusi pyöräbaana. Sitä on hahmoteltu luonnoksissa Tikkurilantielle ja Tietotielle. Lisäksi ratikkapysäkkien yhteyteen on suunniteltu pyöräparkkeja ja kaupunkipyöräasemia.

Raitiotien molemmin puolin aiotaan istuttaa puita ja pensaita. Hulevesien luonnonmukaista käsittelyä on suunniteltu Tikkurilantielle, Puutarhanrantapuistoon ja Bäckbynpuistoon. Suunnitelmien mukaan Tikkurilantiellä sijaitseva Kylmäojan silta uusittaisiin. Viheryhteyttä Kylmäojan varressa ei katkaista.

Iso muutos on se, että Neilikkatie katkaistaan Kielotien kohdalta. Siten Neilikkatieltä ei voisi jatkossa kääntyä Kielotielle eikä Kielotieltä Neilikkatielle.

Vantaan ratikan katusuunnitelmaluonnoksia Aviapoliksen ja Tikkurilan suuralueilla esitellään 9. helmikuuta saakka Vantaan kaupungin verkkosivuilla. Luonnoksista voi jättää mielipiteen 9. helmikuuta mennessä verkkosivuilla tai sähköpostitse ratikka@vantaa.fi.

Kaupungin tavoitteena on, että ratikan asemakaavaehdotukset ja niitä vastaavat katusuunnitelmaehdotukset tulisivat nähtäville yhtä aikaa maaliskuusta 2022 alkaen.

Lue myös: Vantaan ratikka suunnitellaan nousemaan sillalle lentoaseman edustalla – "Siellä on tosi ahdasta"

Lue myös: Vantaan ratikkasuunnitelmista voi kertoa mielipiteensä – Näin ratikka muuttaisi Hakunilan katukuvaa