Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Postin uudet pakettiautomaatit ovat olleet ahkerassa käytössä Vantaalla – ulkoautomaatteja on tulossa lisää

Lähetykset: Suomen ensimmäinen ulkotiloissa oleva pakettiautomaatti otettiin käyttöön lokakuussa Vantaalla Korsossa.

Katukuvaan ilmestyneet Postin ulkoautomaatit ovat olleet runsaassa käytössä Vantaalla.

– Käyttöaste on ollut hyvä, ja niiden tekniikkakin on toiminut, kertoo Postin palvelupisteverkostosta vastaava Heiko Laubach.

Vantaan ja koko Suomen ensimmäinen, 84 lokeron ulkoautomaatti otettiin käyttöön Korson Lidlin pysäköintialueella lokakuun alussa.

Vantaan toinen, 63 lokeron ulkoautomaatti asennettiin Tikkurilaan K-Supermarket Ylivedon luo tammikuun alkupuolella.

Molemmat pakettinoutopaikat ovat olleet päivittäin lähes täysiä.

– Valtaosa paketeista haetaan samana päivänä, kun ne on automaatteihin tuotu, Laubach sanoo.

Kaikkiaan Postin ulkoautomaatteja on koko maassa nyt kuusi: Vantaan lisäksi niitä on kaksi Helsingissä sekä yksi Espoossa ja yksi Oulussa. Ne on kehitetty kestämään Suomen sääoloja.

– Ulkoautomaattien etu on se, että ne ovat ympärivuorokautisesti käytössä. Tätä arvostaa henkilö, joka ei pääse noutamaan pakettia päiväsaikaan, Laubach huomauttaa.

Tänä vuonna Posti aikoo asentaa Suomeen kymmeniä uusia pakettiautomaatteja ulos.

– Ulkoautomaatteja tulee lähinnä suuriin kaupunkeihin, joissa niille on kysyntää. Lähiaikoina kartoitetaan hyviä sijaintipaikkoja. En vielä pysty sanomaan, mihin päin Vantaalle niitä tulee lisää, Laubach kertoo.

Pakettinoutopaikkoja tarvitaan yhä enemmän, koska verkkokauppa ja pakettilähetysten määrä ovat kasvussa.

– Korona on buustannut kasvua, ja pakettimäärä on kasvanut luontaisestikin, Laubach toteaa.

Ulkoautomaateilla täydennetään sisäpakettiautomaatteja ja muita pakettipalveluja.

Tällä hetkellä Postilla on Vantaalla yhteensä 35 yksityistä pakettiautomaattia taloyhtiöissä ja yrityksissä sekä 71 julkista automaattia.

Sisä- ja ulkoautomaatit sijoitetaan vähittäiskaupan yhteyteen ja muille julkisille paikoille kaupunkilaisten asiointireittien varrelle.

– Automaatti voidaan asentaa ulos, jos sitä ei saada mahtumaan sisätiloihin tai alueella on muuten paljon kysyntää pakettipalveluille, Laubach selvittää.

Uusissa ulkoautomaateissa hyödynnetään internetiä varten kehitettyjä langattomia tiedonsiirto- ja liityntäteknologioita. Ne mahdollistavat lokeron avaamisen Postin sovelluksella tulevaisuudessa. Toistaiseksi lokerot avataan pin-koodilla.