Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sipoonkorven kansallispuistossa käytiin lähes 150 000 kertaa viime vuonna – laskusta huolimatta kävijämäärä ylitti pandemiaa edeltäneen tason

Sipoonkorven kansallispuistossa käytiin 146 400 kertaa vuonna 2021, tiedottaa Metsähallitus.

Kävijämäärä laski edellisvuoden huippulukemasta, jolloin kansallispuistossa kävijöitä oli 204 000.

Sipoonkorven kävijämäärä oli silti kolmanneksen pandemiaa edeltävää vuotta korkeampi. Käyntejä kirjattiin 110 000 vuonna 2019.

Espoon Nuuksion kansallispuisto oli kävijämäärältään Suomen kolmanneksi suosituin kansallispuisto. Siellä käytiin 314 500 kertaa viime vuonna.

Metsähallitus ennustaa pääkaupunkiseudun luontokohteiden suosion pysyvän korkeana. Syinä tähän ovat kansainvälisen matkailun elpyminen, tapahtumatuotannon vilkastuminen ja opastettujen ryhmien paluu. Metsähallitus varautuu suuriin kävijämääriin Sipoonkorvessa ja Nuuksiossa.

– Alueille rakennetaan uusia reittejä ja taukopaikkoja, kestävöidään reittejä ja laajennetaan pysäköintialueita, toteaa Metsähallituksen puistonjohtaja Harri Karjalainen tiedotteessa.

Viime vuoden suosituin kansallispuisto oli Pallas-Yllästunturin kansallispuisto. Siellä vierailtiin 699 200 kertaa. Kakkospaikalla oli Urho Kekkosen kansallispuisto 446 300 käynnillä.