Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Pian pyryttää! Vantaan aurauskalusto ja 100 työntekijää ovat valmiina viikonlopun jättiurakkaan – Kaupunki: Nyt vaaditaan kärsivällisyyttä kaikilta

Sääennusteet ovat luvanneet viikonloppuna myös Vantaalle poikkeuksellisen paljon lunta.

Kaupunki tiedotti perjantaina, että Vantaalla koko aurauskalusto työskentelee läpi viikonlopun, yhteensä noin 100 työntekijän voimin.

Katuja aurataan kiireellisyysjärjestyksessä. Pääväylät, joukkoliikennekadut ja muut vilkkaasti liikennöidyt kadut pyritään pitämään koko ajan käyttökunnossa.

Pienemmät asunto- ja tonttikadut aurataan heti kuin mahdollista. Tarvittaessa kaduille aurataan normaalia kapeampia väyliä ja osaa kevyen liikenteen väylistä voidaan joutua hyödyntämään lumitilana.

Kaupungin mukaan lunta kasataan tarvittaessa tilapäisesti myös pysäköinti- ja torialueille.

Mikäli ennusteiden lumimäärä toteutuu, sen kokonaan pois kuljettamisessa kaupunkialueelta voi kulua jopa viikkoja.

Viikonloppuna auraustöissä työskentelevistä noin puolet ovat kaupungin omia kunnossapitotyöntekijöitä ja puolet sopimusurakoitsijoita. Aurauskalustoon kuuluvat katuhöylät, aura-autot, suola- ja hiekoitusautot sekä kuorma-autot lumenkuljetusta varten.

Kaupunki muistuttaa, että näin suuren lumimäärän sataessa kerralla vaaditaan kärsivällisyyttä kaikilta.

Lisäksi kaupunki muistuttaa, että aurauksessa tonttiliittymään syntyvän lumivallin poisto on tontinomistajan tehtävä. Tonteilta auratuille lumille tulee myös löytyä paikka omalta tontilta. Lumia ei saa siirtää kadun tai naapurin puolelle. Taloyhtiöissä pihojen ja pihakatujen aurauksesta vastaavat usein kiinteistönhuoltoyhtiöt.