Vantaa odottaa valtiolta koululaisten koronakotitestejä, osa kunnista hankkinut testit itse – Noin 3 600 vantaalaislasta on tällä hetkellä pois koulusta

Vantaalla odotellaan edelleen koululaisten kotitestien saapumista huoltovarmuuskeskuksesta.

Jotkut kunnat ovat kuitenkin jo jakaneet testejä koululaisille. Esimerkiksi Hyvinkää jakoi testejä oppilaille kotiin vietäväksi tällä viikolla.

– Odotamme valtiolta testejä ja ohjeistusta. Saimme tiedon, että valtio hankkii testejä, joten emme ole nähneet tarpeelliseksi lähteä niitä itse hankkimaan ja kilpailuttamaan. Tiedän, että jotkut kunnat ovat hankkineet testejä itse, kertoo Vantaan perusopetuksen johtaja Ilkka Kalo.

Maan hallituksen koronaministerityöryhmä antoi jo 8. tammikuuta suosituksen koronakotitestien jakamisesta peruskoululaisille ja toisen asteen opiskelijoille.

Huoltovarmuuskeskus tiedotti viime viikolla, että koronan kotitestejä hankitaan koululaisille ja opiskelijoille ensimmäisessä erässä vähintään 6 miljoonaa kappaletta ja niistä ensimmäisiä voidaan odottaa kuntiin noin kolmen viikon kuluttua.

Lue lisää: Koululaisille ensihätään vähintään 6 miljoonaa kotitestiä – Saadaan vasta viikkojen päästä

Kalo tietää, että monissa perheissä on ostettu itse kotitestejä. Hän arvelee, että kaupungin tarjoamat testit lisäisivät tehtyjen testien määrää. Kalo kuitenkin painottaa, että Vantaan kouluissa koronatilanne on tällä hetkellä tasaantumaan päin.

– Noin 15 prosentin verran on oppilaita pois tällä hetkellä, Kalo selvittää.

Vantaan perusopetuksessa on noin 24 000 oppilasta. Poissa on siis noin 3 600 oppilasta. Kalon mukaan normaaliaikana poissa erilaisista syistä on keskimäärin noin 5 prosenttia oppilaista ja flunssa- tai muina virusaikoina 10–25 prosenttia oppilasta.

Kalon mukaan on ollut hienoa, että koulua on voitu käydä lähiopetuksessa pahentuneesta koronatilanteesta huolimatta. Hän sanoo, että henkilökuntaa on riittänyt joka koulussa ja sijaisia on saatu tarpeeksi tai sisäisin järjestelyin opetus on saatu järjestettyä.

– Joissain kouluissa on ollut suurempia sairauspoissaoloja niin oppilaissa kuin henkilökunnassa. Yksi tällainen oli alkuvuodesta Keimolanmäen koulu, mutta nyt tilanne siellä on palautunut, Kalo sanoo.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut