My Kampung toi Malesian maut Tikkurilaan – Se on Vantaan ensimmäinen malesialaisravintola

Ravintola: My Kampungin asiakkaista moni lievittää ruoalla matkakuumettaan tai koti-ikäväänsä.

Kiireisin lounasaika on ohitse ja My Kampung -ravintolan omistajat Ng Cheng Yong ja Zhe Hao Hu ehtivät istahtaa haastatteluun. Taustalla soi rauhallinen jazz.

My Kampungissa valmistetaan malesialaista ruokaa, jonka kokkaa malesialaissyntyinen Ng Cheng Yong.

– Minä toimin keittiöapulaisena, sanoo Kiinasta kotoisin oleva Zhe Hao Hu.

Miehet tapasivat toisensa runsaat kaksi vuotta sitten, kun he työskentelivät lauttasaarelaisessa sushiravintolassa Helsingissä. He halusivat kuitenkin oman ravintolan ja sellaiselle löytyi paikka Tikkurilasta Unikkotien ja Vehkapolun kulmasta, upouudesta kiinteistöstä. My Kampung aukesi viime kesänä.

– Emme halunneet perustaa sushipaikkaa, koska niitä on paljon, kertoo Tammistossa asuva Zhe Hao Hu.

Pohdintavaiheessa he havahtuivat siihen, että Vantaalla ei ole yhtään malesialaisia ravintolaa ja Helsingissäkin vain yksi. Sen jälkeen asia oli selvä ja länsimäkeläinen Ng Cheng Yong pääsi tekemään kotimaansa ruokaa.

Ravintolan nimen kampung-sana on Malesiassa puhuttavaa maleijin kieltä ja tarkoittaa kylää.

Ng Cheng Yong kertoo, että yksi malesialaisen keittiön perusruokia on rendang joko naudanlihasta tai kanasta. Kastikkeessa käytetään muun muassa kookosmaitoa. Kookosta muutenkin käytetään malesialaisessa ruoassa paljon muun muassa raastettuna.

Ravintolayrittäjät sanovat, että malesialainen, kiinalainen ja intialainen ruoka muistuttavat hyvin paljon toisiaan. Siksi he uskovat, että heidän konseptinsa toimii.

Koronapandemia on tietysti vaikeuttanut yritystoimintaa, mutta ruokalähetit vierailevat ravintolassa ahkerasti.

Kaksikon mieltä ovat lämmittäneet erityisesti asiakkaat, jotka ovat tulleet siksi, että he ovat työskennelleet aiemmin Singaporessa ja syöneet siellä malesialaista ruokaa. Tai he ovat käyneet Singaporen naapurissa Malesiassa syömässä autenttista ruokaa. Myös muualla Suomessa asuvia malesialaisia perheitä käy syömässä Tikkurilassa. My Kampung auttaa ikävään, kun ei pääse matkustamaan.

Koronan lisäksi uuden ravintolan riesana on Vehkapolun rakentaminen. Kävelykatua laitetaan nyt kuntoon, kun Tikkurilan kirkko ja asuinkerrostalo ovat valmistuneet. Kaikki kadun yritykset ja jalankulkijat kärsivät rajoitetuista kulkureiteistä, kaivinkoneista ja kuorma-autoista.

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut