Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Matkustus: Tulevaisuudessa lentoasemalla on vain yksi matkatavara-aula.

Matkalaukun noutaminen oli loputonta kävelyä ja epäselviä tai olemattomia opasteita, kuvailee tikkurilalainen nainen paluutaan Alicantesta Helsinki-Vantaan lentoasemalle pari viikkoa sitten.

– Painajaismainen tunnelma, hän sanoo.

Naisen lento tuli Terminaali 1:een (T1), ja matkalaukkua hakiessaan hän päätyi lopulta Terminaali 2:een (T2) pitkän kävelyn päätteeksi. Niin päätyi muitakin samalla lennolla olleita matkustajia.

– Opasteet ovat tosi huonot lentokoneesta lähtien.

– Kuljimme mutkitellen sisällä rakennuksessa. Se kesti kauhean pitkään.

Nainen kysyi neuvoakin ja aina vain käskettiin kulkemaan eteenpäin. Lopulta opasteet loppuivat, ja kun hän ja eräs toinen matkustaja kysyivät taas neuvoa, lentokenttähenkilökunnan edustaja sanoi, että matkatavarat tulevat T1:een. Ja taas he jatkoivat matkaa.

Opasteet ovat tosi huonot lentokoneesta lähtien.

Matkalaukkuaan hakenut matkustaja

Seuraava ohje henkilökunnalta oli, että vasemmalle, vasemmalle, vasemmalle.

– Kysyin, että onko sinne pitkä matka. Hän vastasi, että kyllä, sinne on pitkä matka, nainen kertoo.

Ulosmenoaulaan vastaan tullut, etukäteen tilattu taksinkuljettaja ehti jo rientää hätiin ja lähti viemään matkalaisia oikotietä. Ovikellon takaa aukesi lopulta ovi, josta pääsi T1:n matkalaukkuhihnalle. Tosin sitä ennen kysyttiin passi.

– Passia koko kierroksella näytin kaksi kertaa.

Aikaa vierähti runsas puoli tuntia ja oli paljon matkustelleelle 78-vuotiaalle naiselle koettelemus

– Matkalaukun hakeminen ei ole ollut aiemmin näin vaikeaa, hän ihmettelee.

Helsinki-Vantaan lentoasemalla ei osata sanoa, mikä matkalaukun hakemisessa meni pieleen. Lentoaseman matkustajapalveluyksikön päällikkö Hanna Hämäläinen Finaviasta selittää kuitenkin sähköpostitse, että porttialueella on tällä hetkellä käytössä kiinteitä ja koronatilanteen takia asennettuja väliaikaisia opasteita.

Hämäläinen korostaa, että poikkeuksellisten kulkureittien takia on tärkeää seurata huolellisesti opasteita ja tarkistaa esimerkiksi, missä matkatavaranluovutusaulassa oman lennon matkatavarat luovutetaan.

– Teemme paljon töitä sen eteen, että liikkuminen lentoasemalla olisi selkeää ja sujuvaa.

– Käymme matkustajien reittejä läpi usein ja mietimme tapoja kehittää opastusta. Lisäksi meneillä oleva Helsinki-Vantaan kehitysohjelma selkeyttää tilannetta, koska tulevaisuudessa meillä on vain yksi matkatavaranluovutusaula nykyisten kahden (2AB ja 1) aulan sijaan, Hämäläinen kertoo.

Hän selvittää vielä, miten saapuvien matkustajien reitti kulkee lentoasemalla.

– Rajavartiolaitoksen järjestämä sisärajatarkastus on ollut voimassa lentoasemalla ja sillä on ollut vaikutusta kulkureitteihin. Sisärajatarkastukset loppuivat 31. tammikuuta.

Hämäläinen toteaa, että usein terminaaliin saavuttaessa paikalla on myös lentoyhtiön porttihenkilöstöä, joka ohjaa kylteillä oikeaan matkatavara-aulaan.

Porttialueelta matkustaja kulkee matkatavaranluovutusaulaan ja sieltä kaikille asiakkaille avoimeen tuloaulaan.

– Jos matkustaja ohjautuu vahingossa väärään matkatavaranluovutusaulaan, hän voi siirtyä normaalisti tuloaulaan, ja kävellä sen jälkeen viereiseen terminaaliin, jossa toinen matkatavaranluovutusaula sijaitsee, Hämäläinen kirjoittaa.

Hämäläinen neuvoo, että matkustaja pääsee noutamaan jälkeen jääneitä matkatavaroitaan matkatavara-aulasta painamalla tuloaulassa sijaitsevaa kutsunappia, jolloin lentoyhtiön asiakaspalvelija päästää takaisin matkatavaroiden luovutusaulaan.

– Tällä hetkellä tartuntatautilain mukaisia koronadokumenttien tarkistuksia suoritetaan myös matkatavaranluovutusaulojen yhteydessä. Tarkistuksesta vastaa Vantaan kaupunki, ja tässä yhteydessä voidaan myös tarkistaa henkilöllisyystodistus.

Lue myös: Korona ei tee tyhjäksi miljardin euron hanketta lentoasemalla – "Koko Suomelle on kannattavaa, että Helsinki-Vantaan kautta lennetään isosti muun muassa Aasiasta Eurooppaan"