Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yhteisvastuukeräyksen tuotto auttaa nuoria – Rekolan seurakuntaan tarjolle lyhytterapiaa ilman ajanvarausta

Kirkon Yhteisvastuukeräyksen tämänvuotisena kampanjateemana on ”Lahjoita mulle huominen”. Sen tarkoituksena on nostaa esiin nuorten kokema yksinäisyys ja ahdistus. Koronapandemia on pahentanut tilannetta entisestään.

– Tiedämme koululaiskyselyn pohjalta sekä yksittäisistä kohtaamisista nuorten kanssa, että yksinäisyys ja ahdistus ovat kasvaneet yläkouluikäisten nuorten keskuudessa, toteaa diakoni Auli Kekoni Vantaankosken seurakunnasta tiedotteessa.

Paikalliset seurakunnat saavat 20 prosenttia keräyksen tuotosta. Vantaan seurakunnissa pohditaan erilaisia keinoja parantaa lasten ja nuorten hyvinvointia.

– Esimerkiksi Rekolan seurakunnassa aloitetaan tarjota walk in -periaatteella ratkaisukeskeistä lyhytterapiaa nuorille, Yhteisvastuukeräyksestä Vantaalla vastaava Hakunilan kirkkoherra Hans Tuominen kertoo.

Muita mahdollisia kohteita Vantaalla ovat diakonia-avustukset lapsiperheille sekä kaupungin kanssa yhteistyössä toteutettavaan Nuorisotyö raiteilla -hanke, jossa nuorisotyöntekijäparit liikkuvat pääkaupunkiseudun junissa ja radanvarren kohtauspaikoissa.

Keräyksen tuotosta yhteensä 40 prosenttia jää nuorten hyväksi Suomessa tehtävään työhön seurakuntien sekä Lasten ja nuorten keskuksen toiminnan kautta.

60 prosentilla avustetaan kehittyvien maiden katastrofialueiden asukkaita Kirkon Ulkomaanavun työn kautta.

Keräys alkaa sunnuntaina 6. helmikuuta. Siihen voi osallistus Vantaan seurakuntien nettisivun kautta.