Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tangomarkkinoiden finalistit karsitaan Vantaalla – Kulttuuritalo Martinuksessa järjestetään tangolaulukisan semifinaali ja tangovuoden huipentava uutuustapahtuma Tangogaala

– Vantaalla alkaa olla hyvä maine tapahtumajärjestäjänä, yhteydenottoja tulee hyvin, kulttuurijohtaja Annukka Larkio kehaisee tyytyväisenä.

Viimeisimpiin tyytyväisyyden aiheisiin kuuluu yhteydenotto Seinäjoen Tangomarkkinat Oy:ltä ja neuvottelut, joiden tuloksena tangon taikaa saadaan kokea myös Vantaalla kahdessa tangotapahtumassa. Niistä ensimmäinen on tangolaulukisan kaksipäiväinen semifinaali toukokuussa, ja joulukuussa Vantaalla korkataan tango-organisaation uutuustapahtuma, Tangogaala.

Molemmat tapahtumat järjestetään Kulttuuritalo Martinuksessa.

Viikon alussa kaupunkikulttuurilautakunta myönsi tapahtumille 25 000 euroa kaupunkimarkkinointitukea.

– Tuki menee siis kaupunkinäkyvyyden vahvistamiseen. Se tarkoittaa, että Vantaa näkyy nyt yhtenä pääsponsoreista sekä Seinäjoella että joka puolella, missä Tangomarkkinat on esillä, Larkio selventää.

– On mahdollista, että semifinaali myös televisioidaan, mutta neuvottelut, joista vastaa Tangomarkkinoiden organisaatio, ovat vielä auki.

Tangomarkkinat on lähtenyt lanseeraamaan vuodesta 1985 alkaen järjestetyn ja satatuhatpäisen yleisön keräävän Seinäjoen jättititapahtuman lisäksi uusia tangoon liittyviä tapahtumia, kuten talvitangot Oulussa ja Tangogaalan Vantaalla.

– Tangohan sopii Vantaalle kuin nenä päähän, Larkio toteaa ja kertoo kaupungin monikulttuuristen arvojensa mukaisesti toivovan gaalalta kansainvälistä twistiä ja monipuolisuutta.

– Tango yhdistää suurta joukkoa ihmisiä Siinä on niin monta erilaista lajia kansantangosta aina taidetangoon asti.

Vantaalla olisi lisäksi tarjota tapahtumaan hieno orkesterikin, Vantaan Viihdeorkesteri, mutta neuvottelut sen osallisuudesta ovat Larkion mukaan vielä kesken.

Yritysyhteistyömahdollisuuksia myös kuulostellaan.

– Haluaisimme vantaalaisia yrityksiä mukaan tähän uuteen tapahtumaan.

Tangomarkkinoiden toimitusjohtajan Pasi Ojalan mukaan Vantaa juolahti hänelle ensimmäisenä mieleen, kun Etelä-Suomesta lähdettiin hakemaan yhteistyökumppania.

– Kaupungissa on vahvaa kultuurillista osaamista ja panostusta sekä hyvänkokoinen Kulttuuritalo Martinus, jossa on myös taitoa erilaisten tapahtumien tekemiseen. Sitä kautta lähdettiin asiaa perkaamaan ja tässä nyt sitten ollaan, hän tiivistää.

Semifinaalissa tulee olemaan mukana 16 laulajaa. Sekä semifinaali että joulukuinen gaala ovat yleisötilaisuuksia, joihin myydään lippuja. Tangogaalan sisällöstä ei Ojalan mukaan vielä ole kerrottavaa.

Vantaan kulttuuripalveluiden on tarkoitus järjestää päätapahtumien ympärille erilaisia tangoon liittyviä tilaisuuksia myös omana tuotantonaan ja paikallisten toimijoiden kanssa.

Kulttuuripäällikkö Reeli Karimäen mukaan kaupungin kansainväliseen henkeen sopisi, että esimerkiksi argentiinalainen tango pääsisi niissä esille.

Samoin alustavana ajatuksena olisi järjestää sisällä tai ulkona tangotanssit.

Tangomarkkinoiden finaali järjestetään tuttuun tapaan Seinäjoella, jossa tangokuningas- ja kunigatar kruunataan kymmenen finalistin joukosta 9. heinäkuuta.

Lue myös:

Superyllätys! IS: Jari Sillanpää valittiin Tangomarkkinoiden tuomaristoon – tällaista laulajaa hän etsii

Helsinkiläinen Pirjo, 55, kisaa Tangomarkkinoilla ensimmäistä kertaa – "Tangon parissa voi tehdä hyvin vivahteikasta ja tunnekylläistä musiikkia"