Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lumenauraajien jättiurakka jatkuu vielä useita päiviä Vantaalla – "Odotin, että asukaspalautetta tulisi enemmän", sanoo kunnossapidon päällikkö

Auraukset: Valtteri-lumipyry toi poikkeuksellisen urakan. Monia katuja, puistokäytäviä, pysäköintialueita ja risteysalueita pitää vielä aurata.

Vantaan kunnossapidon väki jatkaa auraus- ja lumenpoistotöitä vielä useita päiviä. Viikonlopun Valtteri-lumipyry toi poikkeuksellisen urakan kaupungin työntekijöille.

– Kovasti työtä riittää viikonlopun jälkeenkin. Koko kalustomme ja henkilökuntamme ovat käytössä, sanoo Vantaan kunnossapidon tarkastuspäällikkö Juha Hämäläinen.

Hämäläinen kertoo, että 130 kunnossapidon työntekijää ja 100 aurauskonetta työskentelevät eri puolilla Vantaata. Monia asuntokatuja, puistokäytäviä, pysäköintialueita ja risteysalueita täytyy vielä aurata.

– Fokus on nyt siinä, että saamme kadut, käytävät ja parkkipaikat kuntoon. Myös risteysalueiden ja suojateiden näkyvyyttä pitää parantaa. Sitten voimme aloittaa lumenajon vastaanottopaikoille, Hämäläinen selvittää.

Vantaan lumenvastaanottoalueet sijaitsevat Korsossa, Viertolassa ja Vehkalanmäessä.

– Alueilla on hyvin tilaa lumikuormille.

On Vantaalla ollut joskus pahempiakin lumimyräköitä.

Lue lisää: Pian pyryttää! Vantaan aurauskalusto ja 100 työntekijää ovat valmiina viikonlopun jättiurakkaan – Kaupunki: Nyt vaaditaan kärsivällisyyttä kaikilta

Katuja on aurattu kiireellisyysjärjestyksessä. Pääväylät, joukkoliikennekadut ja muut vilkkaasti liikennöidyt kadut on pyritty pitämään koko ajan käyttökunnossa.

– Julkiset tiet ovat pääosin hyvässä kunnossa, mutta niillä on vielä joitakin alueita, kuten bussipysäkkien ympäristöjä, joilta pitää saada lumet pois.

Hämäläisen mukaan Vantaan kaupunki on saanut palautetta viimepäiväisistä aurauksista "yllättävän vähän".

– Odotin, että asukaspalautetta tulisi enemmän. Yleensä aurauspalaute on negatiivista, mutta nyt on saatu jopa kiitosta.

– Suurin osa palautteista on tullut asuntokaduilta. Käytännössä se johtuu siitä, että lunta on ehditty aurata kaduilta vain kertaalleen ja lisäksi aurauksen laadussa on parannettavaa, Hämäläinen toteaa.

Kaupunki on myös saanut hieman palautetta siitä, että lunta on kasattu väliaikaisesti kevyen liikenteen väylille sekä pysäköinti- ja torialueille.

Maanantai-iltapäivän sääennuste näytti siltä, että lunta sataa lisää Vantaalle myös tiistaina.

– Onneksi sitä ei ole tulossa kovin paljon. Ja sää pysyy pakkasella, mikä on hyvä. Jos lämpötila menisi plussalle, lumityöt vaikeutuisivat, koska lumi olisi raskaampaa, Hämäläinen kommentoi.

Hän kertoo, että Vantaan kunnossapidolle kertyy valtavia aurausurakoita korkeintaan 1–2 vuodessa. Joinakin talvina niitä ei tule yhtään.

– On Vantaalla ollut joskus pahempiakin lumimyräköitä. Ei tämä pahimpia ole, Hämäläinen arvioi.