Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vantaa avaa harrastuksia ja yleisötilaisuuksia: näin rajoitukset muuttuvat tiistaina

Vantaan kaupunki avaa yleisötiloja ja harrastuksia sekä mahdollistaa yleistötilaisuuksia tiloissaan tietyin rajoituksin. Syynä ovat Etelä-Suomen aluehallintoviraston (avi) tuoreet päätökset.

Vantaan tiedotteen mukaan sisätiloissa voi tiistaista alkaen järjestää 50 hengen tilaisuuksia, joissa osallistujille on määritelty istumapaikka.

Tiistaina avattavia tiloja ovat sisäliikuntatilat, uimahallit ja kuntosalit sekä lastenkulttuurikeskukset. Asukastilat avautuvat 7. helmikuuta.

Vantaalla jatketaan avin päätösten myötä lastenkulttuuritapahtumia ja joitakin muita kaupungin tuottamia kulttuuritapahtumia.

Myös harrastaminen vapautuu avin päätösten myötä. Taiteen perusopetusta voidaan antaa nyt lähiopetuksessa myös yli 18-vuotiaille.

Aikuisten harrastustoimintaa saa tiistaista alkaen järjestää kaupungin tiloissa, jolloin myös perheryhmät voivat jatkaa toimintaansa normaalisti.

Ohjatun liikunnan kevätkauden ohjelma käynnistyy 7. helmikuuta. Nuorten aikuisten avoin harrastustoiminta 18–29-vuotiaille jatkaa toimintaansa, samoin kirjaston järjestämä avoin ryhmätoiminta.

Vantaan aikuisopisto jatkaa etäopetuksessa 27. helmikuuta saakka.

Koronapassin käytöllä ei edelleenkään voi kiertää voimassa olevia henkilömäärärajoituksia, mutta passia voi vaatia yhtenä terveysturvallisuutta lisäävänä toimenpiteenä. Vantaan kaupungin tiloissa koronapassia edellytetään tällä hetkellä muun pääkaupunkiseudun tapaan museoissa.

Kaikessa toiminnan järjestämisessä huomioidaan yhä terveysturvallisuus. Kasvomaskin käyttöä palveluissa asioidessa suositellaan.