Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yleisradion suosikkitoimittajan työmatka olympialaisiin jää väliin: teki positiivisen koronatestin maanantaina – "Ihan hetkeen ei ole tällaista pettymystä tullut vastaan"

Yleisradion urheilutoimittaja Laura Arffman jää pois Pekingin olympialaisista. Arffmanin piti matkustaa paikan päälle Kiinaan keskiviikkona, mutta hän teki maanantaina positiivisen koronatestin. Arffman kertoo asiasta Instagramissa.

– Keskiviikkona oli määrä lentää Kiinaan olympialaisiin. Nyt sitä matkaa ei tule.

Arffman kuvailee tunteitaan kertomalla, että "ihan hetkeen ei ole tällaista pettymystä tullut vastaan". Työmatkaa oli valmisteltu kuukausien ajan, ja ennen maailmanlaajuisen korona-ajan alkamista Arffman oli perheineen puhunut siitä, että koko perhe olisi viettänyt kuukausien jakson Kiinassa.

– Kävin viime viikot kiinan etätunneilla palauttaakseni kielen takaisin käyttökuntoon ja valmistelin lapsille kivaa ohjelmaa ajalle, kun olen pois. Vanhempi lapsista ei mennyt viimeisen viikon aikana päiväkotiin eikä mies viimeisiin päiviin töihin. Ystäviä ei olla tavattu. Haluttiin varmistaa, että koronaa ei tule. Se tuli, Arffman kirjoittaa.

Laura Arffman oli ensimmäistä kertaa työtehtävissä olympialaisissa Pekingin kesäolympialaisissa vuonna 2008. Matka teki nuoreen toimittajaan suuren vaikutuksen.

– Reissu Kiinaan kesti yli kaksi kuukautta. Matka teki vaikutuksen ja valitsin tietoisesti Kiinan tutkimuskohteeksi myös myöhemmissä opinnoissani, Arffman kertoi Jyväskylän yliopiston Jyunity-lehdelle marraskuussa 2020.

36-vuotias Arffman tunnetaan erittäin ammattitaitoisena ja kielitaitoisena toimittajana, joka on vuosien ajan tehnyt hiihdon urheilijahaastatteluja arvokisoissa niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Arffman on naimisissa entisen hiihtäjän Anssi Pentsisen kanssa ja avioparilla on kaksi lasta.