Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kauppakeskus Jumbo-Flamingo julkaisi kovat myyntiluvut

Jumbo-Flamingo pysyi yhä viime vuonna myynniltään Suomen suurimpana kauppakeskuksena, kertoo kauppakeskus tiedotteessaan.

Jumbo-Flamingon vuoden 2021 kokonaismyynti oli 450 miljoonaa euroa. Myynti kasvoi edellisvuodesta 10 prosenttia.

Kauppakeskuksessa asioi viime vuonna kaikkiaan 10,5 miljoonaa ihmistä. Asiakasmäärä nousi yli neljä prosenttia edellisvuodesta.

Kauppakeskus Jumbo-Flamingossa on monien tunnettujen ulkomaisten ja kotimaisten brändien liikkeitä. Viime vuonna Jumbossa avasivat myymälänsä muun muassa Skechers, Søstrene Grene, JYSK, Musti&Mirri, Synsam, Yeppo&Soonsoo ja Shoe House.

–  On hienoa huomata, että olemme saaneet kehitettyä liikevalikoimaamme toivottuun suuntaan ja vuokrattua liiketilat lähes sataprosenttisesti, sanoo kauppakeskusjohtaja Olli Lehtoaro tiedotteessa.

Kauppakeskus Jumbo ja viihdekeskus Flamingo yhdistyivät vuoden 2019 lopulla.

Suomen Kauppakeskusyhdistys ei ole vielä saanut koottua kauppakeskuksien viimevuotisia myyntitilastoja. Siten kauppakeskuksien myyntiä koskevia vertailutietoja ei ole saatavilla.

– Tietojen keruu on käynnissä, ja raportti myyntiluvuista valmistuu tänä keväänä, kertoo yhdistyksen johtaja Mikko Östring.

Vuonna 2020 Jumbo-Flamingo oli myynniltään suurin, Iso Omena toiseksi isoin ja Sello kolmanneksi suurin.

Juttua korjattu 2.2. 2022 klo 10.33: Vuonna 2020 Iso Omena oli myynniltään Suomen toiseksi suurin kauppakeskus, ei kolmanneksi isoin. Sello taas oli tuolloin kolmanneksi suurin.