Aseman kulunut ympäristö voi antaa väärän mielikuvan Korsosta – Harri Korpi on asunut alueella 22 vuotta ja löytää Korsosta hyviä asioita listattavaksi asti

Asuminen: Kattavat palvelut, hyvät liikenneyhteydet ja urbaani, lähiluonto tekevät Korsosta mieluisan paikan asua. Harri Korpi on asunut Korsossa yli 20 vuotta.

Monilla on negatiivinen vaikutelma Vantaan koillisosassa sijaitsevasta Korsosta. Usein vaikutelma perustuu vain kuulopuheisiin tai siihen, että on matkustanut junalla Korson ohi.

Aseman ympäristö näyttää ehkä hieman epäsiistiltä ja kuluneelta. Radanvarsi on kuitenkin vain pieni osa siitä, mitä Korso todellisuudessa on.

Harri Korpi on yksi Korson suuralueen lähes 30 000 asukkaasta. Hän muutti Korsoon tammikuussa 1999 Riihimäeltä, koska hänen kumppaninsa asui Korsossa. Hän sai samoihin aikoihin myös työpaikan Helsingistä.

– Kun ensimmäisen kerran vierailin Korsossa, alueesta tuli 1970-lukulainen vaikutelma, Korpi muistelee.

– Sen jälkeen Korsoon on rakennettu paljon uusia rakennuksia, hän lisää.

Korpi pitää Korsoa tavallisena pääkaupunkiseudun lähiönä. Hänen mielestään Korsossa on hyvät palvelut.

– Täällä on hyvä kirjasto, ja ruokakaupoissa on kohtuullisen hyvä tarjonta ja järkevät hinnat. On kuntosali, terveyskeskus, hammaslääkäri ja muita palveluita, hän luettelee.

Tosin viime vuosina Korsosta on lopettanut paljon pieniä liikkeitä. Tyhjiä liiketiloja on jonkin verran. Elokuvateatterikin paloi jo vuonna 1979, eikä uutta ole tullut. Pizzerioita ja kampaamoja on tällä hetkellä useampia.

Yhdeksi suosikkipaikakseen Korsossa Korpi mainitsee Korso Gym -kuntosalin. Hän käy siellä noin kaksi kertaa viikossa kuntoilemassa.

– Korso Gymillä on tärkeimmät laitteet, eikä salilla ole viime aikoina ollut tungosta. Siellä on hyvää ja rauhallista porukkaa, hän kertoo.

Ruokaostoksilla Korpi asioi enimmäkseen Korson S-marketissa. Isoon pysäköintihalliin on helppo ajaa ja pysäköidä, ja siellä on myös autopesula.

Korsosta on hyvät liikenneyhteydet rautatietä pitkin etelään ja pohjoiseen. Helsinki-Vantaan lentoasema on lähellä, ja sinne pääsee helposti junalla. Korsosta on siis helppo lähteä pois.

Monet kuitenkin viihtyvät kotiseudullaan. Korsossa on erilaisia asuinalueita ja taloja: on niin omakoti-, kerros- kuin rivitalojakin. Yksi esimerkki uudemmista asuintaloista on Mikkolaan 2000-luvun alussa rakennettu Maarukanmetsän kerrostaloalue.

– Voisin kuvitella, että Maarukanmetsä on hyvä alue asua. En ole asunut siellä, mutta se vaikuttaa tyylikkäältä ja siistiltä paikalta, Korpi pohtii.

Korven mielestä Korsossa on mukavia ulkoilualueita urbaanissa ympäristössä, kuten Matarin kuntorata ja Matarinkoski. Esimerkiksi Maarukanmetsän asuinalue on aivan Matarin ulkoilualueen vieressä.

Ankkapuisto on hyvä esimerkki keskustan tuntumassa olevasta viihtyisästä ulkoilualueesta.

Joitain parannettaviakin asioita Korsossa olisi.

– Korsoon on rakennettu viime vuosina uusia kerrostaloja ja muutama julkinen rakennus, mutta enimmäkseen rakennusten yleisilme on jossain määrin kulahtanut.

Joltain osin palvelutaso on mennyt Korven mukaan heikompaan suuntaan. Esimerkiksi kaikki pankkikonttorit ovat poistuneet Korsosta. Hän toivoisi myös hypermarkettia Korson alueelle.

Ennen Korsoon muuttamista Korpi asui seitsemän vuotta Riihimäellä. Siellä hän ei viihtynyt niin hyvin kuin Korsossa.

– Se oli sellainen Odysseuksen harharetki, mutta tulipahan kokeiltua, hän kertoo.

Korvella ei toistaiseksi ole tietoa siitä, kuinka kauan hän vielä aikoo asua Korsossa. Hänellä on jonkin verran kaipuuta maaseutumaisempiin olosuhteisiin.

– Kaupunkikulttuuri ei kiinnosta enää niin paljon, kun ikääntyy, hän toteaa.

Tällä viikolla vietetään kouluille ja oppilaitoksille suunnattua Uutisten viikkoa. Juttu on kirjoitettu Vaskivuoren lukion Journalismi 1 -kurssilla. Harri Korpi on kirjoittajan isä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut