Valokuvia koripalloilija-kansanedustajasta televisiotoimittajaan – Vantaalaissisarusten kokoama näyttely kannustaa nuoria kiinnostumaan erilaisista urapoluista ja uskomaan mahdollisuuksiinsa

Näyttely: Suomalaisten vaikuttajien kuvat tarinoineen kertovat nuorille, että kaikilla on mahdollisuus löytää urapolkunsa.

Kun ihmiset toteuttavat unelmiaan, he saattavat opiskella lääkäreiksi, kirjoittaa kirjoja, pyrkiä ja päästä eduskuntaan, puhua suurissa tapahtumissa, perustaa yrityksiä, tulla koripalloilijoiksi.

Omien unelmien tavoittelu on tärkeää ja mahdollista kaikille. Sitä vantaalaiset siskokset Salaado ja Faisa Qasim haluavat viestittää tuottamallaan valokuvanäyttelyllä Suuria unelmia – tarinoita suomalaisista, joka on parhaillaan nähtävissä Galleria Art Kaarisillassa Helsingissä ja tulee myöhemmin myös Vantaalle.

Lue myös: Hakunilalainen Salaado, 22, tekee töitä nuorten ja lasten eteen

Näyttelyn kuvissa on eri aloja edustavia monikulttuurisia suomalaisia vaikuttajia, kuten televisiosta tuttu toimittaja Sean Ricks, koripalloilija ja Helsingin kaupunginvaltuutettu Shawn Huff, Suomen ensimmäinen somalikirjailija, suomeksi kirjoittava Nura Farah ja psykoterapeutti Selma Gaily-Luoma.

Kahdenkymmenen kuvan kokonaisuudessa on mukana myös vantaalaisia, muun muassa näyttelijä Chike Ohanwe ja kansanedustaja Hussein al-Taee.

– Valokuvien vierestä on luettavissa kunkin henkilön tarina. Siinä keskitytään urapolkuun, mutta kerrotaan lyhyesti myös henkilön lapsuudesta, hänen unelmistaan ja siitä, miten hän on saavuttanut tavoitteitaan, Salaado Qasim kertoo.

Näyttely on suunnattu erityisesti nuorille. Salaado ja Faisa Qasim ovat molemmat olleet mukana hankkeessa, jossa nuorille esiteltiin erilaisia koulutusmahdollisuuksia.

– Sitä kautta tuli mieleen, että olisi hyvä järjestää myös jotain yksinkertaisempaa ja visuaalista, sellaista minkä omaksuminen ei vaadi nuorilta itseltään kovin paljon panostusta, Salaado Qasim selvittää.

– Halusimme mukaan keskenään hyvin erilaisia ja osin vähän erikoisempiakin ammatteja.

Siskosten alusta lähtien ideoima, suunnittelema ja tuottama näyttely on toteutettu vapaaehtoisvoimin. Mukana on ollut myös korkeakouluopiskelijoita. Näyttely on Kaarisillassa esillä sunnuntaihin 6. helmikuuta asti. Seuraavaksi se siirtyy Oodiin ja on siellä esillä 15.–28. helmikuuta.

Vantaalla kuviin pääsee tutustumaan ensimmäiseksi Hakunilan kirjastossa 1.–15. maaliskuuta, jonka jälkeen näyttely kiertää myös muissa kaupungin kirjastoissa.

Lue myös: Mentorointihanke sai Vuoden vantaalainen vapaaehtoisteko -tunnustuksen

Monikulttuurisuuden hyväksi tehty työ palkittiin – Vantaan Kulttuuriseppä-tunnustukset muita nuoria kannustavalle opiskelijalle ja pidetylle opettajalle

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut