Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nyt mieltään osoittaa kulttuuri- ja tapahtumaväki – Lavalle nousee tänään iso porukka

Kulttuuri- ja tapahtuma-ala järjestää tänään mielenosoituksen Senaatintorilla. Viimeinen sulku – ovet auki! -tapahtumalla tuetaan alojen vaatimuksia sulkujen lopettamisesta. Ne tulee lopettaa heti, kerrotaan Mitta on täysi -ryhmän tiedotteessa.

Senaatintorille Valtioneuvoston linnan edustalle kokoonnutaan kello 12–14. Silloin lavalle nousevat muiden muassa muusikko Anssi Kela, Lauluyhtye Rajaton, Näyttelijäliiton puheenjohtaja Antti Timonen, Music Finlandin toiminnanjohtaja Kaisa Rönkkö ja elokuvaohjaaja Heikki Kujanpää.

Lisäksi lavalla ovat tiedotteen mukaan esimerkiksi jääkiekon SM-liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi, muusikko Aki Hauru ja julkis-, hyvinvointi- ja valtiosääntöoikeuden asiantuntija Pauli Rautiainen, Tapahtumateollisuus ry:n edunvalvontajohtaja Kati Kuusisto, Taideyliopiston opiskelija Rasmus Arikka, ohjaaja, dramaturgi Lija Fischer ja runoilija Stina Saari.

Ohjelman juontavat muusikot Paula Vesala ja Mikko Kosonen.

Mielenilmauksen järjestää Mitta on täysi -työryhmä. Se on jatkoa kesällä järjestetylle Mitta on täysi! -mielenilmaukselle.

Mukana mielenilmauksessa ovat tiedotteen mukaan myös monet teatteritalot. Teatterit järjestävät siihen liittyen erilaisia tapahtumia.

Valtakunnallisessa tempauksessa ovat mukana ainakin Suomen Kansallisteatteri, Svenska Teatern, Tampereen Työväen Teatteri, Helsingin, Lahden, Kotkan ja Espoon kaupunginteatterit, Tampereen Teatteri, Åbo Svenska Teater, Viirus Teatern, KOM-teatteri, Cirko - Uuden sirkuksen keskus ja Suomen Kansallisoopperan Kuoro ry.

Luvassa on muun muassa ovien avautumista yleisölle museona, videoesityksiä ja valokuvatarinoita. Näitä voi seurata esimerkiksi teattereiden omilla somekanavilla.