K-ryhmän myynti kasvoi pääkaupunkiseudulla viime vuonna

K-ryhmän myynti kasvoi viime vuonna pääkaupunkiseudulla. Suurinta nousu oli rakentamisen ja talotekniikan kaupassa, kertoo K-ryhmä tiedotteessaan.

Kaikkiaan Keskon pääkaupunkiseudun alueen myynti kasvoi viime vuonna 5,6 prosenttia edellisestä vuodesta. Yhteensä myyntiä oli Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten alueella 2 494 miljoonan euron edestä.

Päivittäistavarakaupan osuus myynnistä oli reilusti yli puolet, 1 556,8 miljoonaa euroa. Siinä oli kasvua vuoteen 2020 verrattuna 1,7 prosenttia. Rakentamisen ja talotekniikan kauppa kasvoi 13,1 prosenttia. Sen myynti oli viime vuonna yhteensä 595,6 miljoonaa euroa.

Autokaupan myynti kasvoi prosentuaalisesti toiseksi eniten, 12,3 prosenttia. Sitä tehtiin 341,6 miljoonan euron edestä.

– Viime vuoden pääkaupunkiseudun myynnin kehityksiin voi olla hyvin tyytyväinen, koska ne ovat kehitystä vielä vuoden 2020 erinomaisten kehityksien päälle, toteaa tiedotteessa Keskon Etelä-Suomen uusia aluejohtaja Mika Sivula.

Hänen mukaansa parhaiten myyntiään vuonna 2021 kehittivät K-Citymarketit, urheilukauppa, rakentamisen ja talotekniikan kauppa sekä autokauppa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut