Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

MTV: Lupaukset eivät pitäneet – Kivistöön dinosaurusteemaista Jurase Parkia suunnitellut mies tuomittiin oikeudessa

Kivistöön muutama vuosi sitten dinosaurusteemaista Jurase Park -huvipuistoa suunnitellut mies on tuomittu käräjäoikeudessa arvopaperimarkkinoita koskevasta tiedottamisrikoksesta, kertoo MTV.

Lue myös: Vantaan dinosauruspuistolla hämärä tausta – "On kiinalaista rahaa ja kiinalaisia robotteja"

Vantaan Sanomat kertoi vuonna 2015, että teemapuistoa suunniteltiin Hämeenlinnaväylän ja kehäradan länsipuolelle Keimolanmäkeen. Hankkeen budjetti oli 13 miljoonaa euroa.

Teemapuistossa oli tarkoitus esitellä 30 dinosauruslajia eri ympäristöissä, kuten sademetsässä, aavikolla ja suolla. Lisäksi dinopuistoon oli tulossa muun muassa 5D-elokuvateatteri, arkeologinen osasto ja lasten puuhapuisto.

Suunnitteluvaiheessa puuhamiehet arvioivat, että ensimmäisen vuoden aikana teemapuistossa olisi vieraillut peräti 700 000 kävijää.

Lue myös: Vantaa perui dinopuiston varauksen: "Annetut tiedot eivät ole kaikilta osin pitäneet paikkansa"

MTV:n mukaan Helsingin hovioikeus ei ottanut käsiteltäväksi valitusta, jonka huvipuistohankkeen taustalla toiminut mies oli tehnyt koskien käräjäoikeudelta saamaansa tuomiota.

Käräjäoikeus tuomitsi miehen arvopaperimarkkinoita koskevasta tiedottamisrikoksesta 30 päiväsakon suuruiseen sakkorangaistukseen.

Lue myös: Dramaattinen käänne Vantaan dinopuistossa – rahoittaja jäädytti sopimuksen 24 tunnin jälkeen

Tuomio liittyy MTV:n mukaan siihen, että Jurase Park keräsi rahoitustaan joukkorahoituskampanjalla. Siinä puhuttiin, että a-luokan sijoittajat voisivat saada 7 prosentin takuutuoton viiden vuoden ajalle.

Vantaan Sanomat kertoi vuonna 2016, että joukkorahoituskampanjassa myytiin muun muassa neljän hengen "perheosakkeita" ja kahden hengen "sinkkuosakkeita". Ammattisijoittajille oli oma osakepakettinsa.

Tavoitteena oli kerätä joukkorahoituksen turvin on tarkoitus kerätä Jurase Park-projektille 1,5 miljoonaa euroa.

Lue myös: Kosii myös tavisperheitä – Vantaan dinosauruspuisto haluaa joukkorahoitusta