Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koululaisten koronakotitestejä alkanut saapua Suomeen, näin niiden toimitus etenee – "Haastavaa on, että lastin lämpötila ei saa laskea"

Huoltovarmuuskeskuksen (HVK) koululaisille tilaamia koronan kotitestejä on alkanut saapua Suomeen. HVK:n mukaan testit lähtevät lentokentältä suoraan kuntien ja kuntayhtymien ilmoittamiin pisteisiin.

– Logistiikan ja testien vastaanottamisen kannalta haastavaa on, että lastin lämpötila ei saa laskea missään vaiheessa alle +3 asteen, tiedotteessa kerrotaan.

Tämän ja ensi viikon aikana testejä lähtee Ahvenanmaalle sekä osaan Uudenmaan, Satakunnan, Kainuun, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan kuntia. Testien toimittaminen eri puolille maata kestää HVK:n mukaan viikolle 10 asti.

Sen, mihin testejä viedään ensin, ratkaisee HVK:n mukaan muun muassa taudin ilmaantuvuus alueella, koululaisten talvilomien ajoittuminen ja kuljetusten tarkoituksenmukainen järjestely.

HVK on tilannut koululaisille, lukiolaisille ja ammatillisten oppilaitosten opiskelijoille koronan kotitestejä sosiaali- ja terveysministeriön (STM) pyynnöstä. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on ehdottanut, että testejä jaettaisiin kullekin oppilaalle tai henkilökunnan jäsenelle viisi kappaletta.