Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Tämä on korona-ajan innovaatio" – Vantaan kanttorit repäisevät: soittavat biisitervehdyksiä ystävänpäiväksi, valikoimassa kaikkea metallista virsiin

Vantaan seurakunnissa kanttorit tempaisevat Yhteisvastuukeräyksen hyväksi: Rekolan seurakunnan kanttoreilta voi tilata läheiselleen soivan ystävänpäiväkortin. Hakunilan seurakunnan kanttoreilta taas voi toivoa kappaletta ystävänpäivän aaton suorana Facebookissa lähetettävään sävellahjaan.

Seurakuntien tiedotteen mukaan kanttorit toteuttavat toiveita, ja palkkiot esityksistä maksetaan Yhteisvastuukeräyksen hyväksi.

Rekolassa voi nyt toista vuotta tilata soivan ystävänpäiväkortin läheiselleen. Kanttorit soittavat ystävän numeroon ja laulavat etukäteen valitun kappaleen sovittuna aikana.

– Tämä on korona-ajan innovaatio, viime ystävänpäivänä tilauksia tuli 130 kappaletta. Soittelimme eri puolille Suomea täältä Rekolasta. Joillekin puhelu tuli romanttisena yllätyksenä, oli kivaa toimia Amorin apulaisena, kertoo kanttori Sirkku-Liisa Niemi tiedotteessa.

Lue lisää: Rekolan kanttorit päättivät laulaa puhelinlivenä jouluisia lauluja ihmisille – soivan joulukortin voi tilata vaikkapa ystävälle yllätykseksi

Soivan ystävänpäiväkortin voi tilata seurakunnan verkkosivujen lomakkeen kautta. Kappalevalintoja on kuusi, ja palkkio menee Yhteisvastuukeräyksen kautta nuorten auttamiseksi.

Joillekin puhelu tuli romanttisena yllätyksenä, oli kivaa toimia Amorin apulaisena.

Myös seurakunnan tuore kanttori Hanna-Maria Valve ilahduttaa puhelimen äärellä ihmisiä rakkauslauluilla.

– Tämä on hieno keksintö, en ole aiemmin tehnyt vastaavaa. Matalan kynnyksen ilahduttavaa toimintaa, kommentoi Valve.

Hakunilassa vietetään ystävänpäivän aattoa 13. helmikuuta livenä sosiaalisessa mediassa nähtävän sävellahjan merkeissä. Seurakunnan kanttorit Sini Nikku ja Tuomas Heikkilä toteuttavat etukäteen valittuja toiveita suorana seurakunnan Facebook-sivulla livestriimissä.

– Biisitoiveita on tullut laidasta laitaan, Mokoma-yhtyeen kappaleista perinteisiin virsiin. Vielä odotellaan toiveita lisää. Laulamme Tuomaksen kanssa toiveita yhdessä, esityksissä on mukana myös soittimia, mutta instrumentteja ei vielä ole päätetty, kertoo Nikku.

Toteutuneen toiveen hintana on lahjoitus Yhteisvastuulle. Lähetyksen aikana katsojat voivat myös lahjoittaa Hakunilan seurakunnan keräykseen ja haastaa ystäviään mukaan.

Vuoden 2022 Yhteisvastuukeräyksen teema on koronapandemian seurauksista kärsivien lasten ja nuorten auttaminen Suomessa ja maailmalla. Keräys alkaa nyt sunnuntaina.